Γιώργος Λάνθιμος: «Το βιβλίο του Alasdair Gray υπήρχε πάντα στο μυαλό μου»

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone μίλησαν στην Vogue για το μεγάλο ταξίδι δημιουργίας της ταινίας «Poor Things» η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην μεγάλη οθόνη τον Σεπτέμβριο.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Alasdair Gray, που κυκλοφόρησε το 1992 με τον πρωτότυπο τίτλο «Poor Things», αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής εγκυμονούσας γυναίκας στα τέλη του 19ου αιώνα στη Γλασκώβη η οποία αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Ενας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Godwin Baxter την επαναφέρει στη ζωή δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό του αγέννητου παιδιού της.

Φωτ.: Yorgos Lanthimos/ Courtesy of Searchlight Pictures 20th Century Studios

«Μετά τη σχετική επιτυχία του «The Favourite», …οι άνθρωποι ήταν πιο πρόθυμοι να μου επιτρέψουν να κάνω αυτό που θέλω, οπότε κατέφυγα στο βιβλίο του Gray και είπα: «Αυτό θέλω να κάνω»», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λάνθιμος σημειώνοντας ότι «το βιβλίο υπήρχε πάντα στο μυαλό μου».

«Η ιδέα να ξεκινήσεις από το μηδέν σαν γυναίκα, με ένα κορμί ήδη σχηματισμένο και να δεις τα πάντα για πρώτη φορά προσπαθώντας να αντιληφθείς τη φύση της σεξουαλικότητας, της δύναμης, των χρημάτων, ή των επιλογών και να ζήσεις με τους δικούς σου κανόνες και όχι με το κοινωνικό γίγνεσθαι είναι πραγματικά συναρπαστικό», είπε η Emma Stone.

Με αφορμή την συνέντευξη αποκαλύφθηκε η επίσημη αφίσα της πολυαναμενόμενης ταινίας η οποία εστιάζεται στο πρόσωπο της βραβευμένης πρωταγωνίστριας η οποία υπογράφει και τη παραγωγή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter και ΡαRamy Youssef.

Το «Poor Things» σε σενάριο του Tony McNamara αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου και στην συνέχεια στην υπηρεσία streaming της Disney+.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα