Γιάννης Οικονόμου: Η κάλπη είναι άδεια

Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι η βασική επιδίωξη του β’γύρου των εκλογών όπως είπε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών τόνισε ότι πολίτες με την ψήφο τους την Κυριακή δήλωσαν ξεκάθαρα πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι απαντήσεις στα προβλήματά τους.

«Η βασική επιδίωξη είναι να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, να πάει ο κόσμος στις κάλπες να επιβεβαιώσει αυτό που εμφατικά διάλεξε την Κυριακή των εκλογών. Ξεκινάμε από την αρχή, η κάλπη είναι άδεια και το βασικό ζητούμενο είναι η κυβέρνηση που θα έχει ο τόπος» είπε.

«Οι πολίτες, ψηφίζοντας την Κυριακή, με το αποτέλεσμα που έφεραν, απέδειξαν ότι όλες αυτές οι συζητήσεις που κυριάρχησαν στα πάνελ, δηλαδή οι αριθμητικοί υπολογισμοί, τι θα γίνει αν και ποιο ποσοστό με τις δεύτερες και αν θα πάμε σε τρίτες, ο κόσμος δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι οι απαντήσεις στις ανάγκες και στα προβλήματά του. Έχει υπόψη του όλες τις δυσκολίες, έχει υπόψη του όλες τις τοποθετήσεις, κυρίως είχε -και πιστεύω και θα δουλέψουμε σκληρά να το αναδείξουμε και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση- υπόψη του πως μια πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει στο τραπέζι. Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. και το να είναι πρωθυπουργός και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ανυπόφορη αυτοαναφορικότητα»

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εγώ αυτό που βλέπω στην αντιπολίτευση όλη την εβδομάδα είναι ότι από τη μια βλέπω ένα κόμμα, τη Ν.Δ., που επενδύει στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και βλέπω να ερίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στην αντιπολίτευση. Βλέπω έναν ασυγχώρητο κομματισμό, βλέπω μια ανυπόφορη αυτοαναφορικότητα και εξακολουθώ να βλέπω μια ανυπαρξία για την προοπτική αυτού του τόπου, νομίζω ότι αυτά βλέπουν και οι πολίτες».

«Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το δίλημμα αυτοδυναμία της Ν.Δ. και Μητσοτάκης πρωθυπουργός ή παραλυσία και ακυβερνησία, και ήταν το μοναδικό δίλημμα από την αρχή αυτής της προεκλογικής εκστρατείας. Από την αρχή αυτής της εκστρατείας λέγαμε ότι όχι ως ένδειξη αλαζονείας, όχι ως καπρίτσιο, δύο προτάσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή, μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης γιατί σας θυμίζω ότι εμείς δεν πιστέψαμε, δεν στηρίξαμε στιγμή τα περί απλής αναλογικής» απάντησε στο αν είναι επίκαιρο το δίλημμα Μητσοτάκης ή χάος στις επικείμενες εκλογές.

«Εμείς λέγαμε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα πρώτη ύλη για κυβερνήσεις συνεργασίας και αυτό επιβεβαιώθηκε από τις πολιτικές τοποθετήσεις των κομμάτων, άρα αυτό που μας κατηγορούσαν εμάς ως αλαζόνες, ότι το θέλουμε γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει ήταν η νομή της εξουσίας και τα υπόλοιπα, δεν είναι θέμα αλαζονείας, είναι προϋπόθεση για τη χώρα» ανέφερε.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μην δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε μια ισχυρή αυτοδυναμία»

Στην ερώτηση αν θα πάμε σε τρίτες εκλογές στην περίπτωση που πάρει η Ν.Δ. 148 έδρες ή θα επιδιώξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα που να μη δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε μια ισχυρή αυτοδυναμία, μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Όχι για να αγνοεί τις ενστάσεις, όχι για να μη συμπεριλαμβάνει τις κρίσιμες ιδέες και τις κριτικές απόψεις όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας αλλά για να μπορεί η Ελλάδα να κυβερνηθεί και να αντιμετωπίσει μείζονα ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες των ανθρώπων. Αυτό είναι το βασικό σενάριο, αυτό μας δείχνει η συμπεριφορά των πολιτών στην κάλπη.

Και συνέχισε: «Η δική μας επιδίωξη είναι κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου με σεμνότητα, με μετριοπάθεια, να πούμε στον κόσμο τι διακυβεύεται και γιατί η δική μας πρόταση εξασφαλίζει την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας. Στο τι διακυβεύεται οι πολίτες πρέπει να συμπεριλάβουν στην κρίση τους το ότι η μαζική τους ψήφος, εμπιστοσύνη, επιδοκιμασία στο να είναι ξανά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαλλάξει τη χώρα από τα οποιαδήποτε σενάρια, περιπέτειες μπορεί να εγκλωβιστεί εξαιτίας οριακών καταστάσεων που θα φέρει η αναμέτρηση. Αλλά εδώ δεν πάμε με βάση την αριθμητική και τους κινδύνους, πάμε με βάση την προοπτική ποιος θέλεις να σε κυβερνήσει. Εάν αυτός που θέλεις να κρατάει το τιμόνι της χώρας είναι ο Μητσοτάκης ένας είναι ο δρόμος».

«Εμάς η προσέγγισή μας θα είναι απολύτως πολιτική. Η κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη διαδικασία που αφορά το μέλλον του τόπου και προσωπικά το μέλλον του κάθε Έλληνα και της οικογένειάς του, και εδώ με έμφαση στο τι διακυβεύεται, το πρόγραμμά μας, τις προτάσεις μας, το τι Ελλάδα θέλουμε, το τι πρωθυπουργό θέλουμε, το τι πολιτικούς θέλουμε, θα πολιτευτούμε όλο το επόμενο διάστημα για να εξηγήσουμε αυτά και άλλα πολλά», συμπλήρωσε.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Σαρμάς για Πάγκαλο: Μαχητής της δημοκρατίας

Δήλωση για την απώλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου έκανε ο...

Αλέξης Γεωργούλης: Αύριο η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του

Αύριο 1η Ιουνίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις...