Γιάννης Χαριτίδης – Το Ναυάγιο: «Πάντοτε υπάρχει ένα ουράνιο τόξο»

Πόσες φορές έχουμε διαβάσει ένα βιβλίο και καθώς γυρνάμε τις σελίδες οπτικοποιούμε την ιστορία στο μυαλό μας; Προσωπικά συνέχεια. Η μεταφορά μυθιστορημάτων δεν είναι τάση των τελευταίων ετών στη μυθοπλασία. Από γενέσεως της τηλεόρασης τα κανάλια λάτρευαν να μεταφέρουν στη μικρή οθόνη βιβλία, τα οποία αγκαλιάζει το τηλεοπτικό κοινό.

Από τις σειρές που αναμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες στις οθόνες μας είναι το «Ναυάγιο». Η νέα μεγάλη παραγωγή του Mega που θα κάνει πρεμιέρα απόψε, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στις 21.00. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων με φόντο μια ναυτική τραγωδία. Η ιστορία ξεκινά στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, όταν η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους.

Μια πρώτη γεύση για τη νέα δραματική σειρά έχουμε πάρει από τα πρώτα, εντυπωσιακά, τρέιλερ που έχουν ήδη βγει στον αέρα και τα οποία πιστοποιούν τη δημιουργία μιας σειράς που έχει γυριστεί με όρους ξεκάθαρα κινηματογραφικούς, καλώντας τον θεατή σε ένα ταξίδι στον χρόνο. Σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα μιας άλλης αθωότητας, τότε που ο ελληνικός κινηματογράφος μεσουρανούσε, που τα λαϊκά τραγούδια ακούγονταν στις φτωχικές αυλές, που η Κυριακή στο γήπεδο ήταν η διαφυγή από τον συνεχή μόχθο του μεροκάματου και που η πολιτική ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, καθώς οδεύαμε προς τη δικτατορία. Σε αυτή την ηλεκτρισμένη εποχή, οι «ναυαγοί» καλούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ορίσουν τη δική τους μοίρα.

Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Χαριτίδης

Η αναζήτηση της ελπίδας

«Το «Ναυάγιο» θα προκαλέσει στους τηλεθεατές πολλά συναισθήματα» θα πει ο σκηνοθέτης της σειράς Γιάννης Χαριτίδης και θα συμπληρώσει: «Είναι μια πληθώρα ιστοριών που έχουν να κάνουν με το πώς αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν την ελπίδα μετά από ένα τραύμα. Θα δούμε την προσπάθεια που κάνουν να προχωρήσουν τη ζωή τους μετά από ένα τέτοιο συμβάν, γιατί σίγουρα πάντοτε υπάρχει ένα ουράνιο τόξο μετά από μια βροχή».

Τα γυρίσματα της σειράς έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι με cast και συνεργείο να καλούνται να φέρουν εις πέρας δύσκολες στιγμές μέσα σε ένα δύσκολο καλοκαίρι. «Tο κλίμα στα γυρίσματα είναι πάρα πολύ καλό. Ολοι οι συνεργάτες είναι εξαιρετικοί. Οι ηθοποιοί μας, ένα μεγάλο καστ από εξαιρετικούς ανθρώπους, έχουν πιστέψει πολύ στην ιστορία και έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό παρά τις δυσκολίες των γυρισμάτων» σημειώνει ο Γιάννης Χαριτίδης.

Ποια ήταν άραγε η πιο δύσκολη σκηνή που κλήθηκαν να γυρίσουν μέχρι στιγμής; Εκείνη του ναυαγίου, θα μας πει ο σκηνοθέτης. «Οι πιο δύσκολες σκηνές ήταν εκείνες που βρίσκονται στη θάλασσα. Ηταν πολύ δύσκολες σκηνές και τεχνικά και καλλιτεχνικά, όπου συνεργείο και ηθοποιοί έπρεπε να μπορέσουν να κουμπώσουν σ’ αυτή τη δύσκολη συνθήκη. Η οποία θα σας πω ότι είναι σχεδόν πραγματική, ελάχιστες ήταν οι σκηνές σε πισίνα, όπου το περιβάλλον είναι πιο προστατευμένο. Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν στη θάλασσα με τρικυμία. Ηταν πολύπλοκο γύρισμα αυτό».

Μυθοπλασία με σεβασμό

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου η θάλασσα πρωταγωνιστεί, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει, διαβάσει και ζήσει ιστορίες ναυαγίων. Αραγε το γεγονός ότι η σειρά αυτή αφενός βασίζεται σε ένα βιβλίο αλλά αφετέρου αναφέρεται και σε πραγματικά γεγονότα, πάντα υπό το πρίσμα της μυθοπλασίας, αποτελεί βαρίδι για έναν δημιουργό;

«Πάντα όταν έχεις να αναφερθείς στην ιστορία το σκέφτεσαι αυτό και ειδικά όταν έχει να κάνει με ένα τραύμα που αφορά μια χώρα. Από εκεί και μετά όμως, τελικά μιλάμε για μυθοπλασία. Οπότε στη μυθοπλασία αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μπορέσουμε να περάσουμε στον θεατή την ιστορία. Πάντα με προσοχή και σεβασμό, γιατί μπορεί να γίνουν παραλληλισμοί των δύο ιστοριών, αλλά από εκεί και μετά κυρίως είναι μια μυθοπλασία» καταλήγει ο Γιάννης Χαριτίδης.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του αύριο στο Caravel

Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,...

Listen Up: 100+1 χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τις γιορτές

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κρύβουν ενίοτε εκπλήξεις, όσον αφορά την...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο...

Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει μέλος του κόμματος

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του...