Γερμανία – Υπέρ της λήξης των ομοσπονδιακών μέτρων κατά του κοροναϊού

Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της λήξης της ισχύουσας σε ομοσπονδιακό επίπεδο κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό, η οποία ισχύει εδώ και ενάμιση χρόνο – αλλά ταυτόχρονα τάσσεται και υπέρ της συνέχισης της τήρησης προστατευτικών μέτρων κατά τόπον.

Υπέρ της λήξης

Το 57% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της λήξης της κατάστασης της έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό, από τα τέλη Νοεμβρίου με ταυτόχρονη όμως συνεχή συμμόρφωση με τους κανόνες προστασίας, υγιεινής και απόστασης. Το 27% τάσσεται κατά και το 16% δεν απάντησε, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας online ερευνών & data analytics Yougov που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το ποσοστό έγκρισης της λήξης της λεγόμενης «επιδημικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης εθνικής εμβέλειας» είναι υψηλότερο στους νέους ενήλικες μεταξύ 18 και 24 ετών (79%) και πιο υψηλό στα ανατολικά (61%) από ό,τι στα δυτικά κρατίδια (56%). Οι άνδρες τάσσονται σε μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της λήξης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο (62%) από τις γυναίκες (51%).

Συνεχίζεται η συζήτηση

Η «επιδημική κατάσταση έκτακτης ανάγκης εθνικής εμβέλειας» πρέπει να καθορίζεται τακτικά από την ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag). Αποτελεί τη βάση για ομοσπονδιακούς κανονισμούς και ομοσπονδιακά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη Γερμανία. Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε εκφραστεί κατά της εκ νέου παράτασής της και υπέρ της λήξης της στις 25 Νοεμβρίου. Παράλληλα, τάχθηκε όμως υπέρ της διατήρησης προστατευτικών μέτρων. Από τότε, διεξάγεται μια συζήτηση για το αμφιλεγόμενο θέμα στη Γερμανία σχετικά με το αν μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν σωστή ή επικίνδυνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ολυμπιακός: Μία μέρα με τον Βαλμπουενά στην Αυστρία (vid)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του...

ΠΑΣΟΚ: Εφιαλτικό το έλλειμμα ασφάλειας σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας

Εφιαλτικές χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τις διαστάσεις από...

Κοπεγχάγη: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη.Η αστυνομία της...

Σπίρτζης: Φαρ ουέστ έκανε τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της ασφάλειας...