Γερμανία: Σε ψυχιατρείο ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε πανεπιστήμιο

O φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε γερμανικό πανεπιστήμιο, που τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους, εκ των οποίων μια γυναίκα, η οποία χαροπαλεύει, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Ντόρμουντ.

Την Παρασκευή, ο 34χρονος δράστης, οπλισμένος με δύο κουζινομάχαιρα, επιτέθηκε εκ περιτροπής σε τέσσερις ανθρώπους «που διάλεξε τυχαία» στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Χαμ-Λίπσταντ της δυτικής Γερμανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα, Χένερ Κρούσε, σε συνέντευξη Τύπου.

Μια 30χρονη επίκουρη καθηγήτρια, που δέχτηκε επίθεση ενώ συμμετείχε σε ένα συνέδριο, είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ ζωής και θανάτου. «Οι γιατροί δεν έχουν πλέον ελπίδα ότι θα τα καταφέρει», δήλωσε.

Προηγουμένως, ο 34χρονος είχε μαχαιρώσει στην κοιλιά οκτώ φορές μια 22χρονη φοιτήτρια, η οποία χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως, αλλά η ζωή της δεν κινδυνεύει. Τα άλλα δύο θύματα, ένας 22χρονος και μια συνομήλική του, φέρουν ελαφρύτερα τραύματα, διευκρίνισε.

Ο ύποπτος, που σπούδαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτό το πανεπιστήμιο, τελικά ακινητοποιήθηκε από φοιτητές και την αστυνομία, που έφτασε γρήγορα στο σημείο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε τα γεγονότα, εξηγώντας ότι ενήργησε έτσι γιατί ένιωσε να απειλείται από μια ομάδα φοιτητών, που ήθελαν, σύμφωνα με τον ίδιο, να τον «εξοντώσουν». Φέρεται να πάσχει από «παρανοϊκή σχιζοφρένεια» και «παραισθήσεις», σύμφωνα με τον Kρούσε.

Ο άνδρας που ακολουθούσε μακροχρόνια θεραπεία για ψυχικές διαταραχές, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει δύο ημέρες πριν από την επίθεση και είχε διαμείνει οικειοθελώς σε κέντρο ψυχιατρικής φροντίδας πριν ζητήσει να φύγει.

Η αστυνομία απέκλεισε κάθε πολιτικό και θρησκευτικό κίνητρο.

Έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σοβαρό τραυματισμό διενεργείται σε βάρος του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Η αποκάλυψη του δημοσκόπου και οι αποκρατικοποιήσεις που δεν παγώνουν

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια στη γενική συνέλευση της...

Ισραήλ: Διαδηλώσεις και παραιτήσεις έβαλαν «φρένο» στον Νετανιάχου

Οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν αυθόρμητα στους δρόμους του...

Ισραήλ: Η Κνεσέτ απέρριψε πρόταση μομφής κατά Νετανιάχου

Ο εθνικιστικός-θρησκευτικός κυβερνητικός συνασπισμός του Μπενιαμίν Νετανιάχου επέζησε πρότασης μομφής...

Γαλλία: Κυβερνοεπίθεση Ρώσων χάκερ στην ιστοσελίδα της Εθνοσυνέλευσης

Παραμένει ανέφικτη από το πρωί η πρόσβαση στην ιστοσελίδα...

Ισραήλ: Αναστέλλεται για έναν μήνα η δικαστική μεταρρύθμιση

Αναστέλλει για έναν μήνα την προώθηση της αμφιλεγόμενης δικαστικής...