Γερμανία – Κορυφαίοι οικονομολόγοι υπέρ εφάπαξ δανεισμού για κρατικές επενδύσεις

Οι πρόεδροι του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) του Βερολίνου και του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, Μάρτσελ Φράτσερ και Κλέμενς Φιστ, τάσσονται υπέρ ενός εφάπαξ υψηλού δανεισμού το 2022, από τον οποίο να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό για μελλοντικές επενδύσεις, είπαν στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Η κορυφαία προτεραιότητα της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα για μελλοντικές επενδύσεις στους τομείς της προστασίας του κλίματος, της ψηφιοποίησης και της κοινωνικής ανανέωσης. Μια νέα κυβέρνηση μπορεί κάλλιστα να κάνει περισσότερες επενδύσεις στο μέλλον συμβατές με το φρένο χρέους του Συντάγματος. Προς τον σκοπό αυτό θα πρέπει το 2022 να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια για μελλοντικές επενδύσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του DIW Μάρτσελ Φράτσερ.

Ο επικεφαλής του εξ ίσου κορυφαίου γερμανικού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου υπογράμμισε ιδίως τη σημασία του φρένου χρέους, το οποίο πρέπει να παραμείνει απαραβίαστο. Ωστόσο, η προστασία του κλίματος απαιτεί επίσης εκτεταμένες πρόσθετες επενδύσεις και από το κράτος, τόνισε και ο Κλέμενς Φιστ, ο οποίος όμως υποστήριξε επίσης τη δημιουργία εφάπαξ αποθεματικού το επόμενο έτος, το οποίο να χρηματοδοτείται από δάνεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Νίκος Μπελαβίλας – «Δεν πάει άλλο»

Εξακολουθεί το κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία αποχώρηση...

Εντάσσεται στους «11» ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Τους 11 βουλευτές, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν Κοινοβουλευτική...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος

Ως μια ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο...