Γερμανία : Ανησυχία για εξάπλωση του κορωνοϊού σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανησυχεί για την αυξανόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Το RKI συνιστά την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας από την Covid-19 εκτός των σχολικών κτιρίων ώστε να αποτραπεί τυχόν μετάδοση στις εγκαταστάσεις όπου φοιτούν οι μαθητές.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 αυξάνεται πάλι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά ιδιαίτερα έντονα σε παιδιά και εφήβους. Από την τελευταία αυτή ηλικιακή ομάδα προέρχονται όλο και περισσότερο μεταδόσεις του ιού. Στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών συνεχίζεται η τάση για μείωση των κρουσμάτων, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες», αναφέρει το σημερινό ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

«Στην πλειονότητα των κρουσμάτων, ο τόπος της λοίμωξης δεν είναι γνωστός. Τα κρούσματα εμφανίζονται σήμερα ιδιαίτερα στα νοικοκυριά, αλλά όλο και περισσότερο σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και στο επαγγελματικό περιβάλλον. Αντίθετα, ο αριθμός των κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας έχει μειωθεί», συνεχίζει η έκθεση του RKI.

«Για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε τη συνεχή λειτουργία των παιδικών σταθμών και των σχολείων, απαιτείται η εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας για την πρόληψη των λοιμώξεων. Η είσοδος του SARS-CoV-2 στις εγκαταστάσεις τους πρέπει να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», τονίζεται.

«Το RKI συνιστά στις οικογένειες και τους εργαζόμενους να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης εκτός του παιδικού σταθμού ή του σχολείου τηρώντας τους κανόνες για τις αποστάσεις και την υγιεινή. Ζητεί επίσης από τους πολίτες εάν έχουν συμπτώματα ασθένειας να μείνουν στο σπίτι για πέντε έως επτά ημέρες. Εάν υπάρξουν συμπτώματα σε μία ή περισσότερες ομάδες παιδιών, πρέπει να εξεταστεί το έγκαιρο κλείσιμο των σχολείων όπου φοιτούν».

Τέλος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, «σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια καταγράφεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μετά από μια «φάση ηρεμίας». Επίσης αυξάνεται και πάλι το ποσοστό των θετικών διαγνωστικών τεστ, το οποίο τώρα υπερβαίνει το 9%».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ρότερνταμ: Ένοπλος εκτέλεσε τρία άτομα

Μακελειό μέρα μεσημέρι συνέβη την Πέμπτη στο Ρότερνταμ, καθώς...

Super League, Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-4: Ξέσπασε στην Τρίπολη

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω την ήττα της Δευτέρας από...

«Θα εξετάσουμε την πώληση F-16 στην Τουρκία» λέει ο διάδοχος του Μενέντεζ

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας δήλωσε ότι...