Γεραπετρίτης: Την Τετάρτη θα εκκινήσει ο σιδηρόδρομος με όρους απόλυτης ασφάλειας

Την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου με ασφάλεια έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η εμπιστοσύνη του κοινού στην χρήση του επανέλαβε και σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αρμόδιος για θέματα υποδομών και Μεταφορών τονίζοντας πως θα υπάρξει διερεύνηση μέχρι τέλους για το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως είπε ο υπουργός μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Συντονιστικό Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ, την επόμενη Τετάρτη, εκκινεί το νέο σταδιακό πλαίσιο για την λειτουργία των τρένων, ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη ανάπτυξη σε περίπου εικοσιπέντε μέρες πριν από το Πάσχα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα ασφάλειας, όπως είναι κατεξοχήν τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης, καθώς και η πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως είπε, ζήτησα στο ζήτημα της ασφάλειας των σηράγγων. Ειδικά για τις σήραγγες, πέρα από την αναγκαία αναβάθμιση, η οποία θα πρέπει να υπάρξει, έχουμε στα πολύ άμεσα σχέδια και την αναβάθμιση της επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες. Επιπλέον για το διάστημα έως ότου εγκατασταθεί πλήρως η τηλεδιοίκηση θα υπάρχει σε κάθε περίπτωση μία μόνο αμαξοστοιχία εντός των σηράγγων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται απολύτως η κίνηση στις σήραγγες, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, το οποίο είναι αναγκαίο για την αναβάθμιση του επίπεδο ασφάλειας.

Επανέλαβε ότι το σύστημα της τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε απολύτως την κρίσιμη νύχτα. «Δυστυχώς θα μου επιτρέψετε να πω με περισσή υποκρισία και καθόλου αίσθημα ευθύνης ορισμένοι διακινούν ότι δεν υπάρχει καμία τηλεδιοίκηση στη Λάρισα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ελλείψεις προσωπικού στο σιδηρόδρομο αλλά και την εκπαίδευση, είπε πως τα οποιαδήποτε κενά στα ζητήματα προσωπικού, αυτά θα εξεταστούν και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ήμουν πάρα πολύ σαφής στο ότι θα υπάρχει άμεση ενίσχυση προσωπικού επανέλαβε ενίσχυση προσωπικού. Η απαίτηση για αναβάθμιση του επίπεδου της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των κρίσιμων υπαλλήλων του ΟΣΕ είναι στο πλαίσιο της δικής μας λειτουργικότητας»

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Σκέρτσος: «Χρειαζόμαστε σταθερό χέρι στο τιμόνι της χώρας»

«Η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό χέρι στο τιμόνι για...

ΗΠΑ: Ίδρυση διεθνούς δικαστηρίου για τη ρωσική εισβολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάχθηκαν σήμερα υπέρ της δημιουργίας ενός...

Τζέρεμι Κόρμπιν: Το Εργατικό κόμμα τον απέκλεισε από τις εκλογές

Αποκλείστηκε από υποψήφιος στις επόμενες εκλογές από το κόμμα...

Σκωτία: Νέος πρωθυπουργός της χώρας και επίσημα ο Χάμζα Γιούσαφ

Ο νέος ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού, αυτονομιστικού Σκωτικού Εθνικού Κόμματος...

Λαγονήσι: Κοντά στα ίχνη του δράστη η αστυνομία – Στο στόχαστρο των Αρχών ένα μαύρο τζιπ

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση στο Λαγονήσι, όπου άγνωστος πυροβόλησε...