Gazprom: Διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στη Λετονία

Ο ρωσικός κολοσσός αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι σταμάτησε να τροφοδοτεί τη γειτονική Λετονία με αέριο, κατηγορώντας την για παραβίαση όρων αναφορικά με την παραλαβή αερίου.

Η Ρωσία έχει ήδη διακόψει τις παροχές αερίου προς την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και τη Δανία, που αρνήθηκαν να πληρώσουν για το αέριο με τον τρόπο που ορίζει διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλια σε ρωσική τράπεζα στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος διακανονισμού των συναλλαγών.

Η Ρωσία έχει επίσης σταματήσει τις πωλήσεις αερίου στην Shell Energy Europe στη Γερμανία.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις

Σε σημερινή της ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Gazprom δεν διευκρίνισε ποιους όρους θεωρεί ότι παραβίασε η Λετονία. Χθες, η λετονική ενεργειακή εταιρία Latvijas Gaze δήλωσε ότι αγοράζει αέριο από τη Ρωσία και πληρώνει σε ευρώ αντί σε ρούβλια, όπως απαιτείται στις συναλλαγές με την Gazprom.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Εύα Σακελλάρη : Η soul, pop και jazzy ερμηνεύτρια παρουσιάζει τη νέα της δουλειά

Η Εύα Σακελλάρη είναι από τις τραγουδίστριες και τραγουδοποιούς,...

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Αλέξης Τσίπρας

Στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης τοποθετεί ο...

Η παράδοση της βυζαντινής μουσικής συναντά το έργο του Μίκη Θεοδωράκη

Η σύνθεση της παράδοσης της βυζαντινής μουσικής, το «βυζαντινό...

Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που θα συζητηθούν την Τετάρτη (27/9)

Στις 11:00 την Τετάρτη 27/9, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό...