Φόβοι στην ΕΕ για λιγότερες δόσεις εμβολίων και από την AstraZeneca

Αποψινές πληροφορίες αρκετών Μέσων Ενημέρωσης στην Αυστρία, τα οποία επικαλούνται πηγές του αυστριακού υπουργείου Υγείας, αναφέρουν πως η AstraZeneca θα μπορούσε να παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η αιτία είναι ότι η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας  αναμένεται για τις 29 Ιανουαρίου.

Για την Αυστρία,  αυτό σημαίνει ότι αντί για 2.000.000 δόσεις εμβολίων αυτής της εταιρείας μόνον 600.000 θα μπορούσαν να παραδοθούν  στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες – οι οποίες ωστόσο μέχρι απόψε δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε από το υπουργείο Υγείας ούτε  από την εταιρεία —  οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σήμερα σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Δεν είναι ακόμη σαφές, εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων,  το οποίο προβλέπει ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι άνω των 65 ετών θέλουν να εμβολιαστούν, δηλαδή, 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από την Αυστρία  έχουν παραγγελθεί, προφανώς για μέχρι αυτή την ημερομηνία, 937.950  δόσεις εμβολίου της  Pfizer, 200.000 δόσεις  από τη Moderna και 2,16 εκατομμύρια από την AstraZeneca.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ουκρανία: Μετρά αντίστροφα για την μεγάλη αντεπίθεση του καλοκαιριού

«Έχουμε σοβαρές πιθανότητες να σημειώσουμε σημαντική επιτυχία κατά τη...

Γιατί χαμογελούν Ζωή και Περισσός

Χαμόγελα αλλά και πικρία επιφύλαξε το αποτέλεσμα της κάλπης...

Η γιορτήκαι ο θρήνος

Αγαπητή μου αναγνώστρια, πώς παρακολούθησες τα αποτελέσματα των εκλογών;...

«Τείχος» αποτροπής διαρροώνπρος το ΠαΣοΚ και τα δεξιά

Σε επίπεδο στρατηγικής εν όψει δεύτερης κάλπης, τα καθοριστικά...

Σταν Γκρίνμπεργκ: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο των πολιτικών αναλυτών

Κουτσούμπας: Με δυνατό ΚΚΕ καμιά αστική κυβέρνηση δεν...