Φως στο τούνελ για τη Folli Follie

To πράσινο φως στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie έδωσαν οι ομολογιούχοι της εταιρείας, η οποία θα υποβάλει το σχέδιο προς έγκριση στο δικαστήριο για την υπαγωγή της στα άρθρα 106β και 106δ του πτωχευτικού στις 16 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η εταιρεία εξασφάλισε το «Ναι» από τα 2/3 της συνέλευσης των κατόχων Eurobond 249 εκατ. ευρώ και από το 51% της συνέλευσης των Swissbonds 150 εκατ ευρώ.

Με βάση το σχέδιο οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στιχείων της FF, ακίνητα και μετοχές Dufry μέσω της εταιρείας που θα συσταθεί αλλά και το 90% της παλαιαάς εταιρείας που θα διατηρήσει την εμπορική δραστηριόρτητα του ομίλου. Η τελευταία θα εκδώσει ομολογίες 60 εκατ. υπερ των πιστωτών διάρκειας 5+2 έτη με κυμαινόμενο επιτόκιο. Η συμφωνία προβλέπει επίσης ως εξασφαλίσει το ακίνητο του Μινιόν που είναι ελεύθερο δεσμεύσεων και έκτασης στο κορωπί.

Σε ότι αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση η Folli Follie ανέφερε ότι εκπροσωπούντες 19,25% του χρέους έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν στην Ενδιάμεση Χρηματοδότηση. Όπως περιγράφεται στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση, οι Πιστωτές θα λάβουν την αναλογία τους επί του Μεριδίου Πιστωτών (ήτοι μέχρι 15% του συνολικού ποσού κεφαλαίου της Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης), η οποία (αναλογία) αντιστοιχεί στο μερίδιό τους στο ποσό κεφαλαίου και Δεδουλευμένων Τόκων του Χρέους κατά την Προθεσμία Προσφοράς Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης – εν συγκρίσει με το συνολικό ποσό κεφαλαίου και Δεδουλευμένων Τόκων του Χρέους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Ναι» από τους «27» η διακήρυξη του Πόρτο

Σε ένα κείμενο 13 σημείων κατέληξαν οι ηγέτες της...

«Χαμός» έξω από το «Κάμπ Νόου» λίγο πριν από το ντέρμπι με την Ατλέτικο (Βίντεο)

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του μεγαλύτερου παιχνιδιού...

Γερμανικά ΜΜΕ: «Παράνομες οι απελάσεις-εξπρές στην Ελλάδα»

Στην υπόθεση πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος πέρυσι...

Άρης: Αρχηγού παρόντος στη Τούμπα

Ο Γιώργος Δεληζήσης δήλωσε «παρών» ενόψει του εκτός έδρας...