Φόρος εισοδήματος – Οι επιλογές για την πληρωμή του

Με πέντε διαφορετικούς τρόπους μπορούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τον φετινό φόρο εισοδήματος.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα επιχειρήσουν να αποπληρώσουν τον φόρο σε περισσότερες δόσεις καθώς η υγειονομική κρίση έχει τραυματίσει τα νοικοκυριά.

Η πληρωμή

Συγκεκριμένα ο φετινός φόρος εισοδήματος μπορεί να αποπληρωθεί:

* Για την εξόφληση του φετινού εκκαθαριστικού, όπως και για όλες τις υπόλοιπες τρέχουσες τακτικές φορολογικές οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις οποίες δεν ισχύει καμία αναστολή πληρωμής, ισχύει μόνο η πάγια ρύθμιση μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής είτε σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 5,32% ετησίως είτε σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 6,82% ετησίως

* Σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται στις 30 Ιουλίου και την τελευταία να καταβάλλεται έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022.

* Εφάπαξ καταβολή. Στην περίπτωση αυτή, εάν ο «λογαριασμός» της εφορίας εξοφληθεί ολόκληρος μέχρι το τέλος Ιουλίου ή Αυγούστου, εξασφαλίζεται έκπτωση 3%.

* Εξόφληση με πιστωτική κάρτα. Σε αυτή την περίπτωση οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό, να τύχουν της έκπτωσης του 3% και να εξοφλήσουν το χρέος σε 12 άτοκες δόσεις.

Ζητούν παράταση

Φέτος η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος λήγει στις 27 Αυγούστου, ωστόσο ήδη λογιστές και φορείς, ζητούν την παράτασή της έως το τέλος Σεπτεμβρίου, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα είχε ως αποτέλεσμα αναπόφευκτα, πέρα από την καθυστέρηση στην είσπραξη των φόρων, την καθυστέρηση και στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, εξέλιξη που θα οδηγούσε σε λιγότερες δόσεις εξόφλησής του από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, λόγοι για τους οποίους η ηγεσία του υπουργείου απορρίπτει, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, το σχετικό αίτημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Φυσικό αέριο: Τι θα συμβεί στην Ευρώπη αν ο Πούτιν κλείσει τις στρόφιγγες

Τη στιγμή που η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα...

NATO: Η πρόταση του προς τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ μετέφερε τις γραπτές του προτάσεις στη Ρωσία,...

Ουκρανία: Δεν στέλνει όπλα η Γερμανία – Τι λέει το Λονδίνο

Η Βρετανία δεν κρίνει χώρες που έχουν επιλέξει να...

Ραντνίτσκι – Ολυμπιακός 10-8 – Λύγισε στη Σερβία ο Θρύλος

Δεν τα κατάφερε ο Θρύλος στη Σερβία! Ο Ολυμπιακός...