Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο

Αισθητά συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο του 2022, καθώς υποδιπλασιάσθηκε σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα. Ωστόσο εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζεται διογκωμένο.

Διαβάστε επίσης: Απέφυγε την ύφεση η Ευρωζώνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, το εμπορικό έλλειμμα της Ευρωζώνης τον περασμένο Νοέμβριο διαμορφώθηκε στα 11,7 δισ. ευρώ, από περί των 27 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2022. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 17,2% σε ετήσια βάση στα 264,7 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 20,2% στα 276,3 δισ. ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2021 το εμπορικό έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στα 3,9 δισ. ευρώ.

Στο σύνολο του 11μηνου, οι εξαγωγές προς τους εταίρους σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 18,9% και διαμορφώθηκαν στα 2,638 τρισ. ευρώ. Αντίστοιχα οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 40,5% ανερχόμενες στα 2,943 τρισ. ευρώ. Αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα να εκτιναχθεί στα 305,1 δισ. ευρώ, από 125 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα για το ίδιο διάστημα σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για τις εξαγωγές καθώς ανήλθαν στα 50,1 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 38%. Από την άλλη οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 46% στα 85,3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα να διαμορφωθεί στα 35,2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Με το βλέμμα στο Κέντρο η κόντρα ΠαΣοΚ – ΝΔ για τα φορολογικά

Εικόνες από την προεκλογική περίοδο των δεύτερων εκλογών υπάρχουν...

ΝΑΤΟ: Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι σίγουρος για την ένταξη της Σουηδίας

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι...

Δουδωνής: Θα φορολογήσουμε τα κέρδη από 5% έως 15%

Ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η δήλωση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού...

Ρωσία: Επιθέσεις με drones μέσα στη Μόσχα

Η Μόσχα δέχθηκε τα ξημερώματα μία, πρωτοφανούς κλίμακας, επίθεση...