Εύα Καϊλή: Πρώτη αντίδραση για την αποφυλάκιση Τζόρτζι

Στην απόφαση να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με βραχιολάκι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φταντσέσκο Τζόρτζι -από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση Qatargate– προχώρησαν οι βελγικές Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια παραμένει στη φυλακή και έχει ασκήσει έφεση.

Μιλώντας για την εξέλιξη αυτή ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος προχώρησε σε ένα δεικτικό σχόλιο σημειώνοντας πως είναι οξύμορο, ενώ πρόσθεσε πως η κυρία Καϊλή «δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει».

«Είναι προφανές ότι το ποινικοδικονομικό σύστημα του Βελγίου επιβραβεύει τους εγκληματίες, που ομολογούν την ενοχή τους και λιώνει όσους μάχονται για την αθωότητα τους, περιφρονώντας θεσμικά το τεκμήριο αθωότητας, πυλώνα του νομικού ευρωπαϊκού πολιτισμού», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Η Εύα Καϊλή αντέχει, δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει, θα συνεχίσει να μάχεται για την αθώωση της.

»»Αλήθεια πόσο νομικά οξύμωρο φαίνεται να παραμένει στην φυλακή η κ. Εύα Καϊλή, επειδή θεωρείται ότι θα καταστρέψει στοιχεία της υπόθεσης, αν αφεθεί ελεύθερη, ενώ οι πρωταγωνιστές, που αποφυλακίζονται, αν υπάρχουν αλλά αποδεικτικά μέσα… θα τα ποτίζουν για να αναπτυχθούν και μετά θα τα προσφέρουν… στις αρχές…», σχολίασε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Στο ίδιο κελί με τον Παντσέρι ο Τζόρτζι

Η απόφαση για την αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Τζόρτζι, ελήφθη μετά την χθεσινή ακρόασή του, με ένα γεγονός που ήρθε στη δημοσιότητα να προκαλεί εντύπωση: Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς επέτρεψαν κάτι τέτοιο οι βεγικές αρχές, από την στιγμή που οι ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλάξουν την «ιστορία»;

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Λιλιάνα Καβάνι και Τόνι Λιουνγκ τιμώνται στην Βενετία

Δυο σημαντικά πρόσωπα του κινηματογράφου θα τιμήσει και φέτος...

Υπουργικό συμβούλιο σήμερα για τις δράσεις στη δημόσια διοίκηση

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο υπό τον...

Η αποκάλυψη του δημοσκόπου και οι αποκρατικοποιήσεις που δεν παγώνουν

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια στη γενική συνέλευση της...

Ισραήλ: Διαδηλώσεις και παραιτήσεις έβαλαν «φρένο» στον Νετανιάχου

Οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν αυθόρμητα στους δρόμους του...

Ισραήλ: Η Κνεσέτ απέρριψε πρόταση μομφής κατά Νετανιάχου

Ο εθνικιστικός-θρησκευτικός κυβερνητικός συνασπισμός του Μπενιαμίν Νετανιάχου επέζησε πρότασης μομφής...