Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κατά Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Ο εμφύλιος στον ελληνικό κινηματoγραφικό χώρο συνεχίζεται. Δυο περίπου μήνες μετά την αίτηση λήψης …ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ελληνικού Κέντου Κινηματογράφου που έκαναν τρεις σκηνοθέτες ζητώντας την «προσωρινή αναστολή εκτέλεσης αποφάσεων και εκταμιεύσεων που σχετίζονται με όλες τις τελευταίες εγκρίσεις», σειρά έχει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Συγκεκριμένα η ΕΕΣ προσέφυγε στην Αρχή Διαφάνειας προσέφυγε ζητώντας την αρωγή της, προκειμένου «να ελεγχθεί η νομιμότητα των αποτελεσμάτων αξιολόγησης όλων των πρόσφατων χρηματοδοτικών προγραμμάτων» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η Ε.Ε.Σ. ζητά από την Αρχή Διαφάνειας «να ελέγξει την συμβατότητα των αποφάσεων του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων σε συνδυασμό με τις συνταγματικές αρχές της αμεροληψίας των οργάνων της δημόσιας διοίκησης, της αρχής της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της διοικητικής δράσης καθώς και της αρχής της ισότητας και της αξιοκρατίας.»

Επίσης η Ε.Ε.Σ. ζητά να ελεγχθεί και η νομιμότητα του νέου χρηματοδοτικού κανονισμού, όσον αφορά τον τρόπο αξιολόγησης που προβλέπει αλλά και την διαδικασία επιλογής των αναγνωστών και της ανάθεσης αξιολόγησης σε αυτούς. «Ενός νέου χρηματοδοτικού κανονισμού που η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ. χρησιμοποιεί συχνά ως φύλλο συκής, προκειμένου να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κινηματογραφικής κοινότητας από το νοσηρό παρόν σε κάποιο, δήθεν, αδιάβλητο μέλλον.»

Attachments area

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Βρετανία: Αδειάζουν τα ράφια των σουπερμάρκετ από νερό – Τρόμος λόγω της ξηρασίας

Τεράστια ανησυχία επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της ξηρασίας,...

Ινδία: Αδέρφια πέθαναν από δάγκωμα φιδιού με διαφορά λίγων ωρών

Μερικές φορές η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Σαν από...

Τέταρτες οι Πλατανιώτη- Μαλκογεώργου στο ελεύθερο ντουέτο

Την τέταρτη θέση κατέκτησαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία...

Τζαβάρας: Πλήγμα για το πολίτευμα, πρόβλημα για την κυβέρνηση οι υποκλοπές

Ισχυρό πλήγμα για τη λειτουργία του πολιτεύματος χαρακτηρίζει τις...