Ερντογάν: Η εμβέλεια του Typhoon θα φτάσει τα 1.000 χλμ

Το άσπρο μαύρο κάνει για μια ακόμη φορά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περιγράφοντας τους λόγους της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, όπου μίλησε κυρίως για τις τουρκικές εκλογές, το έργο της κυβέρνησής του και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης των έξι κομμάτων, αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.

«Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε, ούτε να αποδεχθούμε τη στάση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας κατά την πρόσφατη περίοδο. Η στάση αυτή είναι αντίθετη τόσο με τις σχέσεις γειτονίας όσο και με τις συμμαχίες«, υποστήριξε ο Ερντογάν.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως «η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι η αυξανόμενη προβολή της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Και επειδή είναι «απελπισμένη», όπως είπε, «μπροστά στις αντιδράσεις μας στις παράνομες κινήσεις της, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε ανορθολογικές μεθόδους».

«Η Ελλάδα παρενοχλεί τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας»

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία βάση, στην οποία η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς της για παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα», υποστήριξε, «η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας».

Και προσέθεσε πως «η πολεμική αεροπορία και η ακτοφυλακή (της Τουρκίας) δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ενέργειες».

«Πανικοβάλλονται για τον Typhoon»

Στη συνέχεια, επανέφερε την απειλή του πυραύλου Typhoon, λέγονται πως οι Έλληνες «πανικοβάλλονται όταν μιλάμε για τον Typhoon».

Και ρώτησε τους δημοσιογράφους: «Δεν θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Αυτή τη στιγμή», είπε μάλιστα, «έχει εμβέλεια 560 χιλιομέτρων, αλλά λέω ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Θα το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα».

«Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να τους απαντάμε και οι ένοπλες δυνάμεις μας θα γίνουν πολύ ισχυρές», κατέληξε ως προς τα ελληνοτουρκικά ο Ερντογάν, συνεχίζοντας να ποντάρει στο «χαρτί» του εθνικισμού και της προκλητικότητας για να κερδίσει το φανατικό κοινό της Τουρκίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΝΑΤΟ – Αμυντικές δαπάνες: Η Ελλάδα κατέγραψε πιο υψηλό ποσοστό και από τις ΗΠΑ

Η Ελλάδα κατέγραψε τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες από κάθε άλλη χώρα...

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε οι πολίτες για την υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Αρνητικοί είναι στην πλειοψηφία τους οι πολίτες στο ενδεχόμενο...

Partygate: Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε πως άθελά του παραπλάνησε τη Βουλή

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τον φάκελο...

Στο Κίεβο ο Ιάπωνας πρωθυπουργός – Στηρίζει Ζελένσκι αλλά χωρίς όπλα

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα πραγματοποίησε ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι...