Ερντογάν: «Δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας για λίγα κρεμμύδια και πατάτες»

«Ξέρω ότι δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας ούτε για κρεμμύδια, ούτε για πατάτες», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους στην λεωφόρο Ινονού της Κερασούντας , στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, όπου μίλησε σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου.

Η φράση του αυτή έρχεται σε απάντηση στην κίνηση του Κιλιντσάρογλου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε από την κουζίνα του σπιτιού του για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στην Τουρκία, κρατώντας ένα κρεμμύδι και καταγγέλλοντας ότι «κοστίζει 30 λίρες (1,41 ευρώ), δεν ντρέπονται;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, συνεχίζοντας τον προκλητικό του τόνο, ο Ερντογάν ανέφερε πως «Η Κερασούντα αυτά τα πάτρια εδάφη τα είχε “κάνει κόλαση” για τις συμμορίες των Ποντίων. Έτσι πιστεύω ότι και σημερα η Κερασούντα θα “κάνει κόλαση” την πατρίδα για τους κλικαδόρους του όρους Καντίλ (σ.σ. Κούρδους) και τους γκιουλενιστές».

«Δεν είναι αρκετό απλώς να ψηφίσετε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ζητώντας από τους οπαδούς του να οδηγήσουν στην κάλπη «τουλάχιστον δύο γείτονες, συγγενείς ή φίλους», υπογραμμίζοντας ότι αν χάσει, τότε η Τουρκία θα γίνει έρμαιο των «τρομοκρατών του Γκιουλέν». Μάλιστα, ανέφερε επιπλέον ότι οι «τρομοκράτες» κλείνουν τις βαλβίδες του φυσικού αερίου που βρέθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και θα ρίξουν τσιμέντο στις πετρελαιοπηγές του Γκομπάρ.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τούρκος καθηγητής προειδοποιεί: Κίνδυνος κατάρρευσης της Αγίας Σοφίας

Στις δηλώσεις του Τούρκου ιστορικού Ιλμπέρ Ορταϊλί για την Αγία...

Η πρώτη επίσημη συνάντηση Σακελλαροπούλου με Κασσελάκη

Την πρώτη επίσημη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,...

DoValue: Πρόστιμο 60.000 ευρώ για οχλήσεις σε οφειλέτη με ρυθμισμένη οφειλή

Διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς...