Ερντογάν: «Aπό τον Καύκασο μέχρι και την Αφρική η γεωγραφία της καρδιάς μας »

«Ανεβάζει» τους τόνους κατά της Αντοπολίτευσης ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τον «αέρα» που το έδωσε η «πρωτιά» του στις τουρκικές εκλογές που διεξήχθησαν την  περασμένη Κυριακή.

Ετσι,  μία εβδομάδα μετά τον α’ γύρο των τουρκικών εκλογών και μόλις μία εβδομάδα πριν τις επαναληπτικές εκλογές όπου θα κονταροχτυπηθεί με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,  ο  Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Αντιπολίτευση συνομιλεί με τους τρομοκράτες και πως ο ίδιος παίρνει οδηγίες από τον λαό και από τον Θεό.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως  «η γεωγραφία της καρδιάς μας είναι από τον Καύκασο μέχρι και την Αφρική», ενώ δεν έλειψαν οι δηλώσεις σχετικά με το θέμα  των F-16 και των F-35 στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τις ΗΠΑ.

«Εμείς σταθήκαμε αντρίκια, δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία» σημείωσε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

«Kάποιοι που έχουν την εντύπωση πως τους ανήκει αυτή η χώρα και αυτή η πόλη, όσο και να προσπαθήσουν πρέπει να καταλάβουν, πως η Κωνσταντινούπολη είναι η Ανατολία, είναι η Θράκη, η Κωνσταντινούπολη είναι η ίδια η Τουρκία» τόνισε.

«Στο θέμα των F-16 και των F-35 σταθήκαμε αντρίκια»

Ο τούρκος πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των S-400, των F-35 και των F-16 βάζοντας επί της ουσίας στο στόχαστρο τις ΗΠΑ.

H Αμερική είπε «να επιστρέψεις τους S-400’». Kι εμείς τους είπαμε «όχι, δεν μας δώσατε τους Patriot, γι’ αυτό κάναμε το δικό μας βήμα που αφορά την άμυνα μας. Αν μας τους δίνατε δεν θα μπαίναμε σε αυτόν τον δρόμο. Αφού δεν μας δώσατε αυτό κάναμε. Στο ζήτημα των F-35 και στο ζήτημα των F-16 εμείς σταθήκαμε αντρίκια, και δεν συμβιβαστήκαμε».

Αναφορικά με τη Ρωσία ο Ερντογάν είπε: «Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος μας οικονομικός εταίρος. Δήλωσαν πως θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία όπως το ζητάει η Δύση. Βye bye Κεμάλ, εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία!».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από την πλευρά του δήλωσε: «Αυτή η εκλογική αναμέτρηση για τη χώρα μας είναι ‘η τελευταία έξοδος’. Γι΄ αυτό ελάτε στις κάλπες και ψηφίστε για την πατρίδα σας. Αυτή δεν είναι μια κενή έκκληση. Γνωρίζω τα προβλήματα σας και τον τρόπο επίλυσης τους».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αιχμές Ερντογάν κατά Δύσης: Αναμένουμε συγκεκριμένα βήματα από συμμάχους

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι...

Οι κρίσιμοι τεχνολογικοί τομείς για την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα τέσσερις κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς...