Ερντογάν: Ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στο όρος Γκαμπάρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η δυναμικότητα της συγκεκριμένης πηγής, σε βάθος 2.700 μέτρων, είναι 100.000 βαρέλια την ημέρα και, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, θα προσφέρει το 1/10 των αναγκών της χώρας.

To όρος Γκαμπάρ, δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, έχει υπάρξει θέατρο σκληρών συγκρούσεων με τους αντάρτες του ΡΚΚ. Μιλώντας στο Ικόνιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα θάψει τους «τρομοκράτες του ΡΚΚ» στις πετρελαιοπηγές του Γκαμπάρ. Πρόσθεσε επιπλέον ότι στην πετρελαιοπηγή δόθηκε το όνομα του Αϊμπουκέ Γιαλτσίν, του δασκάλου που σκοτώθηκε από πυρά του ΡΚΚ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι τόσα χρόνια αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν δίπλα στο Ιράκ να υπάρχουν πλούσιες πετρελαιοπηγές και να μην υπάρχουν στην Τουρκία, για να καταφερθεί στη συνέχεια για μία ακόμη φορά κατά της Δύσης, η οποία δεν άφηνε τη χώρα του να προοδεύσει.

Κατηγόρησε επίσης τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος, όπως είπε, υπόσχεται 300 εκτ. δολάρια από τους «τοκογλύφους του Λονδίνου», ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τον πλούτο της χώρας.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οι κρίσιμοι τεχνολογικοί τομείς για την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα τέσσερις κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς...

U2 : Επιστροφή με το νέο σινγκλ «Atomic City»

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν οι U2...