Έρευνα: Τα δύο τρίτα των εργαζομένων θ’ αλλάξουν δουλειά, αν σταματήσει η τηλεργασία

Τα δύο τρίτα των εργαζομένων μπορεί να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να προσπαθήσουν να βρουν καινούργια, εφόσον οι εργοδότες τους υποχρεώσουν σε φυσική παρουσία στα γραφεία, καθώς τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας περιορίζονται συνεχώς. Αυτό έδειξε παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία ευρέσεως εργασίας ADP, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σε δείγμα 33.000 εργαζομένων σε όλο τον κόσμο

Η έρευνα διεξήχθη με την συμμετοχή περίπου 33.000 εργαζομένων από όλο τον κόσμο, προκειμένου να καταγράψει τις τάσεις που διαμορφώνονται στο προσωπικό με την πτώση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Η έρευνα έδειξε πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν την διατήρηση της μέχρι τώρα ευελιξίας στις συνθήκες εργασίας, κάτι που επιβεβαιώνει πως η τάση της τηλεργασίας ήρθε για να… μείνει, ανεξαρτήτως της πανδημίας.

Πραγματικά, με τις επιχειρήσεις να απαιτούν την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία και τα «σφιχτά» επίπεδα εργασίας να διατηρούν τα κενά στην αγορά εργασίας σε πολλές χώρες, όπως στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι δεν δείχνουν πρόθυμοι να συναινέσουν. Μάλιστα, έως και τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα σκεφτεί να ψάξει για άλλη δουλειά, εφόσον υποχρεωθεί να επιστρέψει στο γραφείο, χωρίς να το επιθυμεί.

Η πανδημία τους έκανε να ξανασκεφτούν τις προτεραιότητές τους

Μόλις οι μισοί εμφανίστηκαν να είναι ευχαριστημένοι ή περίπου ευχαριστημένοι με την τωρινή δουλειά τους, με αποτέλεσμα το ποσοστό όσων αναζητά ενεργά νέα δουλειά να έχει αυξηθεί στο 23% από το 15%, σε αντίστοιχη περσινή έκθεση της ADP. Κι αυτό παρά το γεγονός πως οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν μια αύξηση της ανασφάλειας στο 36% από το 25% πέρυσι.

«Η πανδημία έκανε τους εργαζομένους να ξανασκεφτούν τις προτεραιότητες τους, οπότε πλέον είναι πιο πρόθυμοι να φύγουν (από μια θέση εργασίας), εάν οι εργοδότες δεν εκπληρώνουν τα κριτήρια τους σε μια σειρά από ζητήματα» ήταν το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η έκθεση.

Ειδικά στις ΗΠΑ η τάση αυτή είναι πιο έντονη, καθώς οι κενές θέσεις εργασίας στην αγορά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Μάλιστα, η ψαλίδα μεταξύ όσων αναζητούν ενεργά δουλειά και των κενών θέσεων εργασίας έχει εκτοξεύσει στα ύψη το μισθολογικό κόστος εκτείνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις που υποχρεώνουν την Fed να προχωρά σε δυναμική σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής για να τις περιορίσει.

Πηγή ΟΤ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυρά σε έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν,...

Aυτή είναι η βαθμολογία της Superleague

Η 20η αγωνιστικής της Superleague ξεκίνησε με το πρόγραμμα...

Σουηδία: Αναστολή της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ λόγω Τουρκίας

«Πάγωσε» η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ύστερα...

Qatargate: Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον Παντσέρι

Έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μέρους της οικογένειας...