Ερευνα: 3,3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην αιολική ενέργεια έως το 2025

Περισσότερες από 3,3 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια, συνέπεια της σημαντικής ανάπτυξης που καταγράφει ο κλάδος της αιολικής ενέργειας, καθώς τα υπεράκτια και χερσαία έργα πολλαπλασιάζονται σε όλο τον κόσμο.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσίευσε την Πέμπτη το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC).

Στην έρευνα τονίζεται ότι έως το 2025 νέες αιολικές μονάδες χωρητικότητας έως και 470GW θα λειτουργήσουν παγκοσμίως, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την αλυσίδα της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού και της ανάπτυξης, της κατασκευής, της εγκατάστασης, της λειτουργίας και της συντήρησης.

Ποιες χώρες πρωταγωνιστούν

Σύμφωνα με την έκθεση, η πλειονότητα αυτών των θέσεων εργασίας θα είναι σε αιολικές αγορές υψηλής ανάπτυξης, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βραζιλία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Νότια Αφρική και η Ταϊβάν.

Οι προβλέψεις αντιπροσωπεύουν μια σημαντική επιτάχυνση των ποσοστών δημιουργίας θέσεων εργασίας για τον τομέα της καθαρής ενέργειας γενικότερα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) υπολογίζει ότι μέχρι στιγμής περίπου 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο στην αιολική βιομηχανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GWEC Ben Backwell προέτρεψε τις κυβερνήσεις να επενδύσουν στον τομέα αυτό, στο πλαίσιο των πακέτων ανάκαμψης των οικονομιών μετά την πανδημία, προειδοποιώντας ότι μέχρι σήμερα πολλές κυβερνήσεις έχουν παρουσιάσει σχέδια ανάκαμψης που ευνοούν την ενέργεια ορυκτών καυσίμων έναντι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Κύπελλο Ελλάδος – Όλα τα φώτα στο Περιστέρι

Ματς… do or die στο Περιστέρι σήμερα (19:00) για...

Οι ταινίες της εβδομάδας – Γυναίκα σε πρώτο πλάνο

 «Παράλληλες μητέρες» («Madres paralelas, Ισπανία, 2021) Φώφη Γεννηματά...

Ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά – Λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 – Στις 14:00 η κηδεία

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή, με την ελληνική πολιτική σκηνή...