Επιστολή-καταπέλτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΕΠΟ

Αγωνιστική δράση δεν υπάρχει ελέω του Μουντιάλ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βγάλει (για πολλοστή φορά) στη… σέντρα την ΕΠΟ και τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας της.

Εκείνον που αποτελεί πια το σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το οποίο δυστυχώς έχουν αποδεχτεί σχεδόν στωικά –σχεδόν- όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Συνεδριάσεις δίχως την παραμικρή ενημέρωση των μελών. Μεγάλα οικονομικά ποσά που διακινούνται δίχως ουσιαστικό έλεγχο, εμπλοκή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε θέματα που δεν την αφορούν και δεν σχετίζονται με τον θεσμικό της ρόλο.

Και βέβαια σταθερά μια δεύτερη… ατζέντα που δίνει την εντύπωση ότι η ΕΠΟ λειτουργεί σαν «κλειστό κλαμπ» για εκείνη και τους φίλους της, δίχως να νιώθει την ανάγκη να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Από την πρώτη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης σαν πρόεδρος της Super League πήρε θέση αντιπροέδρου στην Ομοσπονδία δεν έχει σταματήσει να καταγγέλει δημόσια όλα εκείνα που συμβαίνουν σχεδόν παρασκηνιακά στην ΕΠΟ με την επιφανειακή κάλυψη που παρέχουν οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Συνεδριάσεις που τα Μέλη δεν γνωρίζουν κάτι παραπάνω από τους «τίτλους» των θεμάτων που πέφτουν στο τραπέζι. Μια μόνιμη κατάσταση αδιαφάνειας που προφανώς και εξυπηρετεί τον Τάκη Μπαλτάκο και την «διοίκηση» του. Λες και πρόκειται για το ΔΣ κάποιας ανώνυμης εταιρίας και όχι για μια Ομοσπονδία που συντηρείται από χρήματα που δεν της ανήκουν και φέρει την ευθύνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε λοιπόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε μια επιστολή που επί της ουσίας επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω και μοιάζει με… καταπέλτη. Κανονικό ξεμπρόστιασμα για την ΕΠΟ, τον τρόπο της και τις αποφάσεις που παίρνει με τα… φώτα σβηστά. Μια επιστολή που δεν διαχωρίζει απλά την θέση του, αλλά και εξηγεί με λεπτομέρειες τι πραγματικά συμβαίνει στο πάρκο Γουδή.

Αναλυτικά η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:

«Κύριε Πρόεδρε,

Αναφορικά με την σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της SL1 θα ήθελα για άλλη μια φορά να επαναλάβω ότι δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω στη λήψη αποφάσεων επί θεμάτων που αγγίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα οποία εισάγονται με τρόπο αδιαφανή.

Μας καλείτε με το υπ’ αρ. 5 θέμα να «ενημερωθούμε» και να «λάβουμε απόφαση» αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ για την στέγαση των γραφείων της ΕΠΟ. Πως θα γίνει η ενημέρωση και επί ποιων οικονομικών στοιχείων θα ληφθεί η απόφαση ; Για ποιο λόγο δεν υπάρχει εδώ και μήνες η παραμικρή ενημέρωση των Μελών της ΕΕ αναφορικά με την εξέλιξη που είχε η υπόθεση των οφειλών της ΕΠΟ προς την ΕΤΑΔ από τη λήξη της προηγούμενης μίσθωσης και τις ρήτρες που έχουν ενεργοποιηθεί εις βάρος της Ομοσπονδίας;

Εισάγετε για άλλη μια φορά ως θέμα 11 τα «Θέματα Κ.Ε.Δ.» χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής τι ακριβώς θα συζητηθεί και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο. Εκτός και αν έχετε ενημερώσει τηλεφωνικά τους «δικούς σας» τι προτίθεστε να φέρετε προς συζήτηση για να προχωρήσετε στην λήψη απόφασης. Αν η συζήτηση αυτή αφορά τις αμοιβές των Ελλήνων Μελών της ΚΕΔ και τις αυξήσεις που εδώ και μήνες προσπαθείτε να τους δώσετε, ακόμα αναμένουμε να μας γνωστοποιήσετε την επικοινωνία που είχατε με τον κ. Μπενετ που περιλαμβάνει τις «εισηγήσεις» του για τις αυξήσεις αυτές. Σας επαναλαμβάνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος προς οποιαδήποτε μισθολογική μεταβολή επί τα βελτίω στις αποδοχές ανθρώπων που ανέλαβαν καθήκοντα υπό ένα συγκεκριμένο μισθολογικό καθεστώς και εκ των υστέρων «διαπίστωσαν» ότι τα χρήματα δεν είναι αρκετά. Αν δεν είναι ικανοποιημένοι από τις αποδοχές τους , ας αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Εισάγετε επίσης ως θέμα 13 ένα Πρακτικό της «Επιτροπής Ασφαλείας Γηπέδων». Αναρωτιέμαι , ποια αρμοδιότητα έχει η Ομοσπονδία να ασχολείται με το θέμα της «Ασφάλειας» των γηπέδων, όταν διοργανώνει μόνο ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, στα οποία το 90% των γηπέδων δεν πληροί οποιαδήποτε εκ των προδιαγραφών ασφάλειας, -και όταν το θέμα – όπως εισάγεται – αφορά κατ’ αποκλειστικότητα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τα γήπεδα της SL1 και της SL2. Για το λόγο αυτό σας καλώ να απέχετε ως Εκτελεστική Επιτροπή από την συζήτηση του Θέματος το οποίο θα πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και να αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας αποκλειστικά από το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο.

Επίσης, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι τα θέματα 18 , 19 και 20 εισάγονται επίσης χωρίς οποιαδήποτε τεκμηρίωση, πράγμα το οποίο προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο και αντίθετο σε κάθε έννοια χρηστής διοίκησης όταν αφορούν οικονομικά θέματα (όπως τα θέματα 19 και 20) ή δύνανται να έχουν άμεσα οικονομικά αποτελέσματα (όπως το θέμα 18).

Τέλος επιφυλάσσομαι για οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί επί των θεμάτων που εισάγονται προς συζήτηση.

Ο Πρόεδρος της Super League 1

Ευάγγελος Μαρινάκης»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τι ψάχνει η BP στη Ρουμανία μέσω Ελλάδας

Ρουμανία Η Ρουμανία αποτελεί το νέο πόλο έλξης...

«Ζυγίζει» την έκταση των αντιποίνων το Ισραήλ – Οι 4 επιλογές στη «φαρέτρα»

Την απόφαση να αντεπιτεθεί στο Ιράν και στους «δορυφόρους»...

ΝΔ: Tο στοίχημα Φρέντι Μπελέρη και τα εσωκομματικά αινίγματα

Η στόχευση της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Οι «ρουκέτες» στο ταμπλό και το λονδρέζικο φλερτ του Μυτιληναίου

ot.gr | ΤαυτότηταΔιαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. ΧαραλαμπόπουλοςΔιευθύντρια Σύνταξης:...