Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιούν στελέχη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος

Επίσκεψη πραγματοποιούν στη χώρα μας στις 14 έως και 15 Οκτωβρίου η Συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, κα Evelyne Huytebroeck και το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και Γενική Γραμματέας της Ευρωομάδας των Πρασίνων/EFA, κα Βούλα Τσέτση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης των Ευρωπαίων Πρασίνων συμμετέχουν από την πλευρά των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ οι κ.κ. Έλενα Μπότση και Δημήτρης Πολιτόπουλος, Συνεκπρόσωποι του κόμματος, Όλγα Στεφανή, Οργανωτική Γραμματέας, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μιχάλης Μπάκας, Ηλίας Παπαθεοδώρου (Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα), Θεόδωρος Σκαμάγκος, Δήμητρα Ψωμά και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Η Συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων θα προβεί σε αυτοψία περιοχών στην Αττική που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές, ενώ μαζί με τη Γενική Γραμματέα της Ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος/EFA θα συζητήσουν με το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων και την Ομάδα Διεθνών Σχέσεων, και θα πραγματοποιήσουν επαφές με δημοσιογράφους, εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και επιστημονικούς φορείς, συνοδευόμενες από πολιτικά στελέχη των Οικολόγων Πράσινων, με στόχο την ενδυνάμωση των οικολογικών πράσινων θέσεων στη χώρα. Κομβικά είναι τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης που απασχολούν ήδη την Ευρώπη, και που θα συζητηθούν, αλλά και της ενίσχυσης των πράσινων κομμάτων, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο.

Ο διάλογος για την ενοποίηση των φιλο-οικολογικών πράσινων φωνών στη χώρα μας σε ένα συγκροτημένο μέτωπο είναι βασικό σημείο αναφοράς για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, οπότε και θα υπάρξουν συζητήσεις με πολιτικούς σχηματισμούς που ενστερνίζονται την πολιτική οικολογία. Σκοπός αυτού του διαλόγου είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μία ενιαία οικολογική πράσινη πολιτική φωνή, που θα συμβάλλει στο να επιτευχθεί η αυτόνομη εκπροσώπηση στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γλώσσα Γλώσσα: Ένα podcast για την ελληνική γλώσσα από την αρχαιότητα ως το σήμερα

Ένας ακαδημαϊκός-καθηγητής γλωσσολογίας και ένας ηθοποιός-δημοσιογράφος συναντιούνται για χάρη...

Κίνα: Ενώπιον νέας έξαρσης κρουσμάτων του κορωνοϊού

Οι διαδηλώσεις στην Κίνα έδωσαν το μήνυμα στον Σι...

Ελευσίνα: Έτσι θα γίνει η «θαλάσσια Ιερά Οδός» – Δείτε βίντεο

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Απομένουν λίγες βδομάδες πλέον ώστε...

Σταϊκούρας: Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Ecofin

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται την Δευτέρα και την Τρίτη...

Νέα Υόρκη: Λιποθύμησε και έπεσε στις ράγες του μετρό

Οι δυο αστυνομικοί έχουν μόλις ακούσει ουρλιαχτά και τρέχουν...