Επικοινωνία Φλώρου με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες Τρίτη 25/4 ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ναύαρχος Rob Bauer. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα θέματα που θα εξεταστούν στην επερχόμενη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Επίσης συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς τους, μεταξύ των οποίων η συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια, καθώς και η ένταξη της Φινλανδίας και η προοπτική ένταξης της Σουηδίας στη Συμμαχία. Επίσης αναφέρθηκαν στην επικρατούσα κατάσταση αστάθειας στο Σουδάν και στις ενδεχόμενες επιπτώσεις της στην νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες παγίως υποστηρίζουν τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας την συνεισφορά της χώρας στη Συμμαχία, για την διαφύλαξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Rustin: Η κινηματογραφική δικαίωση ενός σπουδαίου ακτιβιστή

«Πριν τριάντα χρόνια, ο Γκάντι πήγε στη θάλασσα, πήρε...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «11» οργανώνονται, ο Κασσελάκης βγαίνει στην αντεπίθεση

Συμπληρώνεται σχεδόν μια εβδομάδα από το «σήμερα κλείνει ο...

Στουρνάρας στο Politico: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάκαμψη

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να αναθεωρήσει σημαντικά προς...

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική του ρητορική...