Ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

Η δέσμευση της Fraport Greece για πραγματικά βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα εκφράζεται μέσα από το νέο της πρόγραμμα κινήτρων, τις αναβαθμίσεις υποδομών και τις συνεχείς προσπάθειες για παράταση της τουριστικής περιόδου. Εφαρμόζοντας αναπτυξιακά κίνητρα και ενισχύοντας συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες, η Fraport Greece στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες κατά τους περιφερειακούς μήνες, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Οι συνεχείς βελτιώσεις στις υποδομές των 14 περιφερειακών αεροδρομίων υπογραμμίζουν την αφοσίωση της Fraport Greece στην παροχή μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας παγκόσμιας κλάσης, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια, τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και την περιβαλλοντική ευθύνη. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών η Fraport Greece διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος που ωφελεί τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τις τοπικές κοινωνίες.

Εισαγωγή νέων διεθνών δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια του προγράμματος που η εταιρεία είχε εισαγάγει το 2018 – το οποίο βρίσκεται ακόμα σε ισχύ – και αφορά την εισαγωγή νέων διεθνών δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες. Το νέο αυτό κίνητρο που σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες των αεροπορικών εταιρειών και την περαιτέρω στρατηγική προώθηση των 14 προορισμών στους οποίους δραστηριοποιείται η Fraport Greece προσφέρει σημαντική επιδότηση στις χρεώσεις των αεροδρομίων που κυμαίνεται από 25% έως 50%, ενθαρρύνοντας τους αερομεταφορείς να προγραμματίσουν την έναρξη του πτητικού τους έργου νωρίτερα ή ακόμα και την παράτασή του πέραν της περιόδου αιχμής. Το κίνητρο τίθεται σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2023 και θα αφορά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Ανακαινίσεις των εγκαταστάσεων και εκπαίδευση του προσωπικού

Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες ανακαινίσεις και ανακατασκευές των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Fraport Greece, αλλά και η – σε μόνιμη βάση – εκπαίδευση του προσωπικού υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητά της να παρέχει υποδομές παγκόσμιας κλάσης που βελτιώνουν την ταξιδιωτική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Μεταξύ άλλων, και σε συνέχεια των νέων προτύπων που έχει θέσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την ασφάλεια της αεροπορίας (European Union Aviation Safety Agency) συνεχίζονται τα έργα στα αεροδρόμια του Ακτίου, της Κω «Ιπποκράτης», της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος», μιας και η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν βασική προτεραιότητα της εταιρείας.

Συνολική αύξηση της κίνησης για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2023

Οι πρωτοβουλίες της Fraport Greece για παράταση της τουριστικής περιόδου και βελτίωση των εγκαταστάσεων των αεροδρομίων έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την επιβατική κίνηση. Τα στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2023 φανερώνουν αύξηση, σε σύγκριση τόσο με το 2022 όσο και με τα προ πανδημίας επίπεδα, το 2019.

Συγκεκριμένα και στο σύνολο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων η κίνηση ανήλθε στους 6.794.708 επιβάτες, έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 5,2% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019 και κατά 19,5% έναντι των 5.683.599 επιβατών του 2022.

Παράλληλα, η διεθνής κίνηση σημείωσε ρυθμό αύξησης 7,6%, ενώ η κίνηση εσωτερικού αυξήθηκε κατά 1,1%. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που λειτουργεί και διαχειρίζεται η Fraport Greece, παρουσιάστηκε άνοδος τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή επιβατική κίνηση. Σε σχέση λοιπόν με την αντίστοιχη τιμή του 2022, η κίνηση παρουσίασε αύξηση κατά 14%, ενώ για τη χρονιά που αποτέλεσε ρεκόρ για τη χώρα μας (2019, προ πανδημίας), αυξήθηκε κατά 1,7%.

Συνολικά για την περίοδο του Μαΐου 2023 οι αφικνούμενοι επιβάτες στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» ανήλθαν στους 629.127, εκ των οποίων οι 446.194 μετακινήθηκαν από πτήσεις του εξωτερικού (ποσοστό αύξησης σε σχέση με το 2022 ίσο με 15,8%), ενώ οι 182.933 επιβάτες μετακινήθηκαν μέσω εγχώριων πτήσεων, σημειώνοντας άνοδο 9,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2022.

Η Fraport Greece συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος

Συμπερασματικά, η ακλόνητη δέσμευση της Fraport Greece για επέκταση της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις της σε αναβαθμίσεις υποδομών, τοποθετεί την εταιρεία ως ηγέτη στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Με τη συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες, την προώθηση προορισμών και την παροχή εξαιρετικών αεροδρομικών εγκαταστάσεων, η Fraport Greece συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος που ωφελεί τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τις τοπικές κοινωνίες.

Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να ευδοκιμεί ως τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο, η αφοσίωση της Fraport Greece στην ενδυνάμωση του ελληνικού τουρισμού αποτελεί αξιόλογο παράδειγμα για τη βιομηχανία και ενισχύει τη δέσμευση της εταιρείας να δημιουργεί διαρκείς θετικές συνέπειες στην οικονομία και το περιβάλλον της χώρας.

Πηγή: tovima.gr

Προηγούμενο άρθροΕνα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω
Επόμενο άρθροΙερά τέρατα

Τελευταία νέα

«Γαλάζιες» φιλοδοξίες στις κάλπες

 Προεκλογικές ασκήσεις επί χάρτου γίνονται τούτες τις ημέρες στη...

Μεξικό: Έπεσε η οροφή εκκλησίας την ώρα της λειτουργίας – Επτά νεκροί

Κατέρρευσε χθες Κυριακή 1/10 η οροφή μίας εκκλησίας, την...

Τα ντέρμπι, τα στοιχήματα και τα μηνύματα

Η ατζέντα της ημέρας: Το πολιτικό σκηνικό λίγο...

Αφουμιγκέισον

Τι επιφυλάσσει το μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα διασπαστεί; Θα...