ΕΝΦΙΑ – Μειωμένος το 2022 σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού

«Κουρεμένος» κατά  70 εκατ. ευρώ θα είναι ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν το 2022 πάνω από  6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή  οι εισπράξεις από τον  ΕΝΦΙΑ προβλέπεται να ανέλθουν το επόμενο έτος σε 2,503 δις. ευρώ από 2,570 δις. ευρώ που βεβαιώθηκαν φέτος.

Η μείωση αυτή όπως διευκρινίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είναι ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα που θα προκύψει μετά την ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών στον ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η άσκηση υπολογισμού του νέου ΕΝΦΙΑ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς το διάστημα αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώνουν την ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων. Μόλις ολοκληρωθεί η άσκηση αυτή θα ξεκινήσει να τρέχει η άσκηση υπολογισμού της νέα κλίμακας του ΕΝΦΙΑ στην οποία θα έχει ενσωματωθεί και ο συμπληρωματικός φόρος.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, παραμένει η  δέσμευση της κυβέρνησης για ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα στο φόρο ακινήτων μετά και την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων θα  κληθούν τελικά να πληρώσουν λιγότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ολυμπιακός: Μπουχαλάκης, η επιστροφή

Με νέα όπλα στη φαρέτρα του θα παραταχθεί ο...

Ουκρανία: Η Ευρώπη διχάζεται μπροστά στη ρωσική απειλή

Μπορεί το άγχος της Ευρώπης για την ουκρανική κρίση...

H βαθμολογία της Superleague

Στο τελευταίο πιάτο της 19ης αγωνιστικής, ο Αστέρας αν...

Αγορά ομολόγων – Στάση αναμονής ενόψει Fed

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι περισσότερες αγορές ομολόγων στην Ευρωζώνη....

Ασάνζ: Δικαίωμα έφεσης για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ

Στις 10 και 45 ώρα Αγγλίας το Ανώτερο Δικαστήριο...