Ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις: Νέα αναστολή για ΔΕΠΑ Εμπορίας, στο τέλος Μαΐου οι προσφορές για ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας

Στην αποτύπωση της κατάστασης και των εκτιμήσεων για την έκβαση των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων προχωρά η 13η έκθεση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας της Ευρ. Επιτροπής περιγράφοντας ανάλογα με το project του ΤΑΙΠΕΔ την πρόοδο και τις εκκρεμότητες.

Πιο συγκεκριμένα για τη ΔΕΠΑ Υποδομών οι Βρυξέλλες βλέπουν το «κλείσιμο» της οικονομικής συναλλαγής των 733 εκ. ευρώ προς το τέλος του Απριλίου. Όπως σημειώνει τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση του προτιμητέου επενδυτή (Italgas) από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η πιστοποίηση της εταιρείας από τη ΡΑΕ.

Σε σχέση με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να παρατείνει κι άλλο τη φάση των δεσμευτικών προσφορών προκειμένου να υπάρχει σαφέστερη εικόνα των εκκρεμοτήτων.

Για την Υπόγεια Αποθήκευση Φυσικού Αερίου (ΥΑΦΑ) Νότιας Καβάλας η Ευρ. Επιτροπή με βάση την εικόνα που έχει από το ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρει πως οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν περί τα τέλη Μαίου, ενώ τον Ιούλιο θα έχει επιλεχθεί ο προτιμητέος επενδυτής. Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης δεν αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς.

Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν και την εκκρεμότητα με τον κανονισμό τιμολόγησης της ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας, υποστηρίζοντας πως θα επιλυθεί με απόφαση της ΡΑΕ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Πράγμα, όμως, που δεν δείχνει πιθανό.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Το Ισραήλ πλήρωσε ακριβά την αναχαίτιση – Πάνω από1,35 δισ. δολάρια το κόστος

Τεράστια οικονομική ζημιά είχε το Ισραήλ, προκειμένου να μπορέσει...

Ιρανός αξιωματούχος στο ΒΗΜΑ: Πώς θα αποφευχθεί ένας γενικευμένος πόλεμος

Είμαστε στην αρχή ενός γενικευμένου πολέμου ή ήταν προειδοποιητική...

Σε επιφυλακή η Ευρώπη μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Βρυξέλλες μετά τις ιρανικές επιθέσεις...