Ελληνοτουρκικά: Τραβάει το σκοινί η Τουρκία – Πρόκληση από δημοσιογράφο ανοιχτά της Ψερίμου

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας δημοσιογράφος του τουρκικού δικτύου Α Χαμπέρ καθώς βρέθηκε με σκάφος 1 μίλι από την Ψέριμο, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς ότι το νησί αυτό είναι υπό ελληνική κατοχή.

«To Κετσέ (Ψέριμος) παρότι είναι ένα από τα Δωδεκάνησα, όπως σας έχουμε πει ,βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Κατά συνέπεια θεωρείται Τουρκικό έδαφος. Αλλά η Ελλάδα εισέβαλε σε αυτό το νησί που βλέπετε το 2004. Το Κετσέ( Ψέριμος) βρίσκεται υπό Ελληνική κατοχή. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες στα Δωδεκάνησα κι εμείς ως συνεργείο του δικτύου Α Χαμπέρ προσπαθήσαμε ,για πρώτη φορά από τόσο κοντά, να σας μεταφέρουμε τις παράνομες ενέργειές και πράξεις της Ελλάδας» αυτά είναι τα λόγια του Τούρκου δημοσιογράφου.

«Είμαστε εδώ, δεν απειλούμε κανένα και είναι αδιαπραγμάτευτη η εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε πως η συμπεριφορά του Ερντογάν είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης των ελληνικών θέσεων διεθνώς.

Τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει παντού να εκθέτει την Άγκυρα αναδεικνύοντας τις ελληνικές θέσεις που βασίζονται 100% στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Οι κομβικές ημερομηνίες το επόμενο διάστημα είναι στις 10 Ιουνίου όταν θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον Γερμανό Καγκελάριο στη Θεσσαλονίκη, 23 και 24 Ιουνίου στις σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες όπου αν δεν αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία θα είναι στην επίσημη ατζέντα και τέλος του μήνα στη Μαδρίτη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου θα βρεθούν μαζί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ημερομηνίες σταθμοί

10 Ιουνίου – Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Μητσοτάκη –  Σολτς

23 – 24 Ιουνίου – Βρυξέλλες: Σύνοδος Κορυφής

28 – 30 Ιουνίου – Μαδρίτη: Σύνοδος ΝΑΤΟ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...