Ελληνοτουρκικά : Συνεχίζει τον χαβά της με την προπαγάνδα η Τουρκία

Τις προάλλες διαφήμιζαν ότι εντόπισαν τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια. Και για να γίνουν πιο πειστικοί δημοσίευσαν κάποιες θολές φωτογραφίες από τον βυθό της θάλασσας δήθεν ελληνικών υποβρυχίων, που μάλλον με φάλαινες των ντοκιμαντέρ του Ζακ Υβ Κουστώ έμοιαζαν.

Τώρα ανακάλυψαν άλλο τρόπο για να προπαγανδίσουν. Στα τουρκικά ΜΜΕ, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εκτόξευση πυραύλων από τους S-300. Μετά την κατακραυγή για τις δοκιμές που έκανε η Τουρκία με τους S-400, θυμήθηκαν τώρα ότι και η Ελλάδα διαθέτει αυτό το πυραυλικό σύστημα και ετοιμάζεται μάλιστα να κάνει και βολή.

Ποιοι στήριξαν και ποιοι μπλόκαραν την πρόταση της Αθήνας για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Δημοσιεύουν μάλιστα και ορισμένες φωτογραφίες, δήθεν από δορυφόρους, στις οποίες εμφανίζεται ένα όχημα που υποτίθεται ότι μεταφέρει τους S-300. Αλλά μια φωτογραφία, έστω και δορυφορική δεν πείθει και για το λόγο αυτό αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει ορισμένες αναβαθμίσεις στα συστήματα ραντάρ του συστήματος S-300 και στα οχήματα εκτόξευσης πυραύλων.

Λίγο μόνον να πρόσεχαν οι Τούρκοι θα διαπίστωναν ότι εάν η Ελλάδα ετοίμαζε δοκιμή των S-300 θα έπρεπε να είχε ειδοποιήσει πρωτίστως το ΝΑΤΟ, αφού το πεδίο βολής στα Χανιά είναι νατοϊκό πεδίο. Συνεπώς η Τουρκία ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ θα το γνώριζε. Από την άλλη εάν η Ελλάδα σκοπεύει να πραγματοποιήσει δοκιμή στα κρυφά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού στην εμβέλεια των πυραύλων αυτών πετούν πολλά αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας και, όπως καταλαβαίνετε ουδείς ρισκάρει κάτι τέτοιο. Και τέλος απαιτείται αναβάθμιση των πυραύλων από Ρώσους. Ουδείς είδε Ρώσους ειδικούς στην Κρήτη. Εκτός εάν οι Τούρκοι μπέρδεψαν τον Μπεμπέο με κανέναν Ρώσο τεχνικό των πυραύλων.

Και για να τελειώνουμε με τν βλακώδη προπαγάνδα των Τούρκων, σημειώνεται ότι μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα του 2013 υπήρξε όντως δοκιμαστική βολή των ρωσικών πυραύλων του συστήματος S-300 στο Πεδίο Βολής Κρήτης, από την 11η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων της 126ης Σμηναρχίας Μάχης, στο πλαίσιο της άσκησης «Λευκός Αετός». Τότε ζητήθηκε και δόθηκε άδεια από το ΝΑΤΟ. Και η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, συμφώνησε. Τότε τη βολή που ήταν όντως εντυπωσιακή παρακολούθησε πλήθος στρατιωτικών ακολούθων (ανάμεσά τους και Ρώσοι).

Κορωνοϊός : Χωρίς φρένο η διασπορά στην Αττική – 175 νέα κρούσματα

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...