Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο γιατρός Χατούρας μετά τη ΕΔΕ

Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία ο γιατρός και Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Βόλου, Νικόλαος Χαυτούρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠαΣοΚ.

Ο διευθυντής της νευρολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Βόλου ελέγχεται πειθαρχικά και τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων καθώς – σύμφωνα με το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που διετάχθη χθες με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και ολοκληρώθηκε σήμερα – εμπλέκεται στη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας ενός μηνών που χορηγήθηκε στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ, προϊσταμένου του σταθμάρχη Λάρισας, την επομένη του τραγικού, σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.

Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου ο γιατρός επιμελητής της Νευροχειρουργικής που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική, ανέφερε πως έδωσε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, κατόπιν του παραπεμπτικού που φέρεται να υπέγραψε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση».

Τι ισχυρίζεται ο Χαυτούρας

Ο κ. Χαυτούρας από την πλευρά επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο Επιθεωρητής αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό, ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του.

Μιλώντας αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, υποστήριξε ότι ο ίδιος είδε έναν άνθρωπο που ήταν χάλια και τον παρέπεμψε στα εξωτερικά ιατρεία και σημείωσε πως ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Ακόμα υπογράμμισε πως ο ίδιος βάλλεται γιατί είναι πολιτικός στόχος.

«Ήρθε κάποιος συμπολίτης μας, ο οποίος εγώ γνώριζα από χρόνια που είχε με ένα μεγάλο ατύχημα προσωπικό με νοσηλείες και μου παραπονιόταν συνεχώς με οσφυαλγίες και πόνους στις αρθρώσεις και στα κάτω άκρα. Μου είπε τον πονάει πολύ η μέση και δεν μπορεί και το ένα και το άλλο. Δεν γνώριζα ότι είχε επιτελικό πόστο, αλλά πέρα απ’ όλα αυτά, ότι ήταν κάτι εκ του πονηρού. Από εκεί και πέρα όμως εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία και ακολούθησα τις νόμιμες διαδικασίες.

Τον είδα εγώ, πραγματικά πονούσε έδειχνε χάλια, πολύ άσχημα και μίλησα με τον συνάδελφο που είχε εξωτερικά ιατρεία και ο συνάδελφός μου επιθεωρητής Α’ τον δέχτηκε στο ιατρείο, έβγαλε κανονικά χαρτί από τα εξωτερικά ιατρεία, γιατί είπαν διάφορα, γιατί ο στόχος ίσως είναι, ξέρουν αυτοί ποιος είναι ο στόχος, ας πάνε να ρίξουν τη μπάλα αλλού ή οτιδήποτε να βρουν. Δεν τους συμφέρει για πολλούς λόγους. Ήρθε ένας άνθρωπος που πονούσε και πραγματικά είπα ότι πονάει στον συνεργάτη μου και δόθηκε η άδεια

Το θέμα είναι ότι ο στόχος είμαι εγώ, με την έννοια την πολιτική και γενικότερα εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω και δεν του έδωσα άδεια μεταξύ μας. Εγώ καμία άδεια δεν έδωσα. Το θέμα είναι ότι πονούσε ο άνθρωπος και ξέρω το ιστορικό του», είπε ο κ. Χαυτούρας.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τρίποντα, χορός και ιταλική μαφία

Φον ντερ Λάιεν: Πιθανή διάδοχος του Στολτενμπεργκ στο...

Τα κρυφά χαρτιά Μητσοτάκηστο εκλογικό πόκερ

Φον ντερ Λάιεν: Πιθανή διάδοχος του Στολτενμπεργκ στο...

Γιατί θα καταργήσουμε το ΤΕΚΑ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονόμευσε το δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης...

Παιχνίδια «κατασκόπων»και εκβιασμός μέσω Μινσκ

Φον ντερ Λάιεν: Πιθανή διάδοχος του Στολτενμπεργκ στο...

Ανδρουλάκης: Πρόσωπο κοινής αποδοχής ο πρωθυπουργός

Πρόσωπο κοινής αποδοχής ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος...