Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,47% και δεύτερη η Αχτσιόγλου με 36,21%

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, με μεγάλο νικητή στο πρώτο γύρο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε 45,47% με 51.615 ψήφους. Ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 36,21% και 41.098 . Η διαφορά τους τοποθετείται στις 9,26 ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Νίκος Παππάς με 8,64% και 9.804 , τέταρτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,4% και 9.533. Τελευταίος,ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,28% 1.457 ψήφους.

Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο, πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από το 90,13% των ψήφων, δηλαδή έχουν καταμετρηθεί σε 484 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Ο κ. Δρόσος διευκρίνισε ότι ψήφισαν 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επόμενος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε στη μάχη κατά της οπαδικής βίας

Την οργή του για τα οπαδικά επεισόδια στου Ρέντη...

Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2023: «Ανατομία μιας πτώσης» με 5 βραβεία

Με πέντε συνολικά βραβεία, τα καλύτερης Ευρωπαϊκής ταινίας, καλύτερης...

Εσεκίμπο: Η άλλη λωρίδα που απειλεί την ειρήνη

Από πού πάνε για το Εσεκίμπο; Ή αλλιώς από...