Εκλογές στην Αλβανία: Η προφυλάκιση Μπελέρη δεν απέτρεψε την επικράτησή του

Το «εκλογικό» νήμα έκοψε ο Φρέντι Μπελέρης πυροδοτώνοντας πανηγυρισμούς έξω από το εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα της Αλβανίας όπου χθες διεξήχθησαν εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ομογενείς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ πολλοί από αυτούς τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Ο Φρέντι Μπελέρης αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με ποσοστό 50,12% ένατι του αντιπάλου του Γκιόρκι Γκόρο, εκλεκτού υποψηφίου του Εντι Ράμα, ο οποίος συγκέντρωσε το 49,88 στις προτιμήσεις του Σώματος των ψηφοφόρων. Η διαφορά των δύο υποψηφίων για το δήμο της Χειμάρρας ήταν μόλις 19 ψήφοι.

Ωστόσο, η επικράτηση του Μπελέρη θεωρείται «καθαρή» και  σημαντική καθώς την προτίμηση των ψηφοφόρων στο πρόσωπό του δεν ανέκοψε η πρόσφατη προφυλάκισή του μετά από απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα για υπόθεση χρηματισμού ψηφοφόρων, ποινική δίωξη η οποία προκάλεσε σειρά αντιδράσεων τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Επίσης στις εκλογές στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ρεύμα: Έρχονται τα νέα τιμολόγια – Ποιο σας συμφέρει

Αν και η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα τιμολόγια...

ΗΠΑ: Έξι νεκροί από θυελλώδεις ανεμοστρόβιλους και καταιγίδες στο Τενεσί – Ερευνες διάσωσης

Ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες έπληξαν χθες, Σάββατο, την αμερικανική...

Σύμφωνο Σταθερότητας: Η γερμανική αδιαλλαξία και το αδιέξοδο- Γιατί η Ελλάδα είναι εκτός κάδρου

Σε ένα τελματωμένο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον αναμένεται να συνεδριάσει το...