Εκλογές ΗΠΑ: Ο 25χρονος Φροστ, πρώτος αντιπρόσωπος της «γενιάς Ζ» στο Κογκρέσο

Ο Μάξγουελ Φροστ (φωτογραφία, επάνω, από Orlando Sentinel/TNS), Δημοκρατικός, ηλικίας 25 ετών, έγινε χθες Τρίτη το πρώτο μέλος της «γενιάς Ζ» που θα καταλάβει έδρα στο αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς κέρδισε στη Φλόριντα έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

«Νικήσαμε»

Υποψήφιος σε περιφέρεια της Φλόριντας, η οποία σε γενικές γραμμές υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς, εκτιμάται από τα δίκτυα CBS και CNN πως κέρδισε την έδρα.

«Νικήσαμε», έγραψε με όλα τα γράμματα κεφαλαία και τέσσερα θαυμαστικά ο νέος βουλευτής. «Γράφτηκε ιστορία για τους πολίτες της Φλόριντας, για τη γενιά Ζ και για όλους όσοι πιστεύουν σ’ ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο νεαρός Αφροαμερικανός, μεγαλωμένος από μητέρα που τον υιοθέτησε, κουβανικής καταγωγής, μάλλον θα ξεχωρίζει τα επόμενα χρόνια ανάμεσα στους δεκάδες λευκούς με γκρίζα μαλλιά, που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος των μελών του αμερικανικού κοινοβουλίου: στην κάτω Βουλή, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 58 έτη.

«Χρειαζόμαστε αυτή την αντιπροσώπευση στο Κογκρέσο», πολιτικούς που «μοιάζουν» με τους νέους της χώρας «και ξέρουν τι περνούν», δήλωνε τον Οκτώβριο ο κ. Φροστ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα

Μέλος της «γενιάς Ζ», με άλλα λόγια των σημερινών εφήβων και νέων, ανήκει επίσης στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών. Προβάλλει μηνύματα όπως η ανάγκη να δοθεί αγώνας για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή, ενώ τονίζει ακόμη πως πρέπει να καταπολεμηθεί η βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

Ο νεαρός καταπιάστηκε με την πολιτική στα 15 του χρόνια, συγκλονισμένος όπως πολλοί συμπατριώτες του από τη σφαγή στο πρωτοβάθμιο σχολείο Σάντι Χουκ (Κονέτικατ) το 2012.

Εγινε αργότερα ένας από τους εθνικούς αντιπροσώπους της οργάνωσης March for Our Futures («Πορεία για το μέλλον μας»), κινήματος που ιδρύθηκε μετά τη νιοστή σφαγή σε σχολείο, σε λύκειο στη Φλόριντα.
Στο Νιου Χάμσιρ, έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων διεκδικεί άλλη μια εκπρόσωπος της «γενιάς Ζ»: η Κάρολαϊν Λέβιτ, επίσης 25 ετών, υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων.

Μολονότι έχουν την ίδια ηλικία, οι δύο υποψήφιοι δεν θα μπορούσαν ν’ απέχουν περισσότερο από πολιτική άποψη. Η λευκή, πιστή χριστιανή, κυρία Λέβιτ, παθιασμένη οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ, συνηγορεί υπέρ της μείωσης των φόρων και της επιβολής αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορα των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Η Irini Qn στο Caja de Musica

Στις 29 Μαρτίου θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Caja...

Λοβέρδος: Μίλησα καθαρά δεν έχω σκοπό τη σύγκρουση

Το δικό του μήνυμα στη Χαριλάου Τρικούπη έστειλε σήμερα...

Τουρκία: Με «βαριά καρδιά» το ραμαζάνι, έξι εβδομάδες μετά τον καστροφικό σεισμό

Στην κατεστραμμένη από τον σεισμό πόλη Αντιγιαμάν ξεκινά το πρώτο...

Γαλλία: Βιαίες συγκρούσεις για το αρδευτικό νερό

Με τραυματίες και διακομιδές σε νοσοκομεία τόσο διαδηλωτών όσο...