Εκλογές 2023: Πώς θα ψηφίσουν οι 17άρηδες – Από πού επηρεάζονται

Οι παράγοντες

Αναζητούν μια πολιτική επιλογή που θα ακούσει τη φωνή τους. Ζητούν οικονομική στήριξη και αισιοδοξία για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Επιδιώκουν ασφάλεια και σταθερότητα, δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες. Είναι η νέα γενιά, οι νέοι ψηφοφόροι που θα οδηγηθούν στην κάλπη της 21ης Μάϊου για πρώτη φορά.

«Ότι φοβόμαστε να βγούμε το βράδυ, καλά και το πρωί. Να υπάρχουν κάποια μέτρα που να παρθούν ώστε να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, οπωσδήποτε για τα εργασιακά».

Είναι μαθητές, φοιτητές ή μερικώς απασχολούμενοι εργαζόμενοι. Τα προβλήματα και οι παραλήψεις που ταλαιπωρούν τη γενιά τους θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους.

«Να αυξηθεί ο μισθός. Εμείς που είμαστε φοιτητές, να έχουμε κάποια περισσότερα προνόμια αν είμαστε και από άλλες πόλεις».

Οι νέοι ψηφοφόροι που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, θα κάνουν την έρευνά τους και θα ζυγίσουν τις επιλογές τους. Η ψήφος τους θα εξαρτηθεί όχι μόνο από το προσωπικό τους συμφέρον αλλά και από το συλλογικό συμφέρον όλης της γενιάς.

Επηρεασμένοι κάποιοι από το οικογενειακό τους περιβάλλον και άλλοι από τη διερεύνηση στα πολιτικά που οι ίδιοι έχουν κάνει, θα ψηφίσουν το πολιτικό πρόσωπο που θα τους εμπνεύσει.

«Για μένα ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η ορθή διευθέτηση  των εξωτερικών ζητημάτων καθώς είμαστε μια χώρα που αντιμετωπίζει διεθνείς απειλές».

Τα social media είναι βασικός πυλώνας στην ενημέρωση των νέων και από εκεί ίσως εξαρτηθεί και η ψήφος τους.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ιράκ: 100 νεκροί σε γάμο από πυρκαγιά στην αίθουσα δεξιώσεων

Με αίμα βάφτηκε μία γαμήλια τελετή στην κωμόπολη Καρακός,...

Φραγκίσκος: Η Μεσόγειος κοιτίδα πολιτισμού και όχι τάφος μεταναστών

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του να...