Εκλογές 2023 – Live λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Έφτασε για να ψηφίσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο 163 εκλογικό τμήμα, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Θυμίζεται πως δεν είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές.

Δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο ευχαρίστησε τον κόσμο για τις ευχές που δέχθηκε, καθώς σήμερα είναι η ονομαστική του εορτή.


Απρόοπτα και στην Κυψέλη

Πρόβλημα με την εφορευτική επιτροπή παρατηρήθηκε και σε εκλογικό τμήμα στο 27ο δημοτικό σχολείο Κυψέλης, όπου μέχρι τις 08:30 είχε προσέλθει μόνο ένα άτομο.


Μικροπροβλήματα σε δύο εκλογικά τμήματα στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα στο 55ο Δημοτικό σχολείο και τo 513 Εκλογικό Τμήμα της Πάτρας, καθώς δεν προσήλθαν εγκαίρως τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.


Συννεφιασμένη η Κυριακή των εκλογών – Με τι καιρό ψηφίζουμε

Αστατος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή των εκλογών, σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα, ενώ αναμένονται και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.


Ξεκίνησαν τα απρόοπτα

Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς ο δικαστικός αντιπρόσωπος για τις εκλογές δεν είχε πάει στην ώρα του.


Άνοιξαν οι κάλπες

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες στα περίπου 22.000 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας προκειμένου οι Έλληνες εκλογείς να ψηφίσουν για τη νέα Βουλή. Θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 19:00.


Χθες η ψήφος των αποδήμων σε μία ιστορική στιγμή – Μεγάλη συμμετοχή

Χθες Σάββατο οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά στις εκλογές 2023 σε μια ιστορική στιγμή. Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε τα στοιχεία των κατοίκων του εξωτερικού που είχαν ψηφίσει εως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Από τα στοιχεία εξαιρούνται οι κάτοικοι ΗΠΑ και Καναδά, όπου δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από τους 20.970 εγγεγραμμένους (δεν περιλαμβάνονται ΗΠΑ – Καναδάς), ψήφισαν: 16.827, Απείχαν: 4.143.
Το ποσοστό συμμετοχής (πλην ΗΠΑ – Καναδά) ανήλθε στο: 80,2%.


Πού ψηφίζω: Βρείτε το εκλογικό τμήμα που ανήκετε

Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μπορούν να δουν το τμήμα που ανήκουν μέσω της υπηρεσίας του gov.gr «Μάθε πού ψηφίζεις».

Με λίγα μόλις βήματα οι εκλογείς μπορούν να συμπληρώσουν ΕΔΩ τα στοιχεία τους και συγκεκριμένα το «Επώνυμο», «Ονομα», «Ονομα Πατέρα», «Ετος Γέννησης», και προαιρετικά το «Ονομα Μητέρας». Για όσους γνωρίζουν τον εκλογικό τους αριθμό μπορούν να πληκτρολογήσουν απευθείας εκείνον, προκειμένου να μάθουν πού ψηφίζουν.


Αφιερωμένο στις εκλογές το doodle της Google

Τις εθνικές βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας, που διεξάγονται σήμερα, Κυριακή (21/05), τιμά η Google με το σημερινό της doodle, το οποίο απεικονίζει μία κάλπη με τη σημαία της χώρας μας.


Το ΒΗΜΑ στον παλμό των εκλογών.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τα ντέρμπι, τα στοιχήματα και τα μηνύματα

Η ατζέντα της ημέρας: Το πολιτικό σκηνικό λίγο...

Αφουμιγκέισον

Τι επιφυλάσσει το μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα διασπαστεί; Θα...

Ποια ιστορία θα μας πει;

Νομίζω ότι το κυριότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει...

«Αιματοχυσίες» δίχως νόημα

ι αλλαγές σκυτάλης στην ηγεσία κομμάτων που είναι ή...