Εκλογές 2023: Γιατί θα παραμείνει στη θέση της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε την άποψη πως θα ήταν ορθολογική η παραμονή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο πόστο της και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί, εφόσον δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση με την απλή αναλογική λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων.

Αναλυτικότερα, το πρώτο διάστημα που θα ακολουθήσει από τις κάλπες των πρώτων εκλογών, ουσιαστικά, είναι και αυτό που οδηγεί στις Πανελλήνιες εξετάσεις για το λόγο αυτό, η υπουργός Παιδείας, αναμένεται να είναι μέλος και της υπηρεσιακής κυβέρνησης (σ.σ. εφόσον υπάρξει).

Αυτό προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών και σε ερώτηση σχετικά με τον «οδικό χάρτη» προς τις Εκλογές. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «Ο πρωθυπουργός συνυπολόγισε τις Πανελλήνιες στην απόφασή του για τις Εκλογές. Οι Πανελλαδικές είναι λογικό να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας».

Με δεδομένο πως οι Πανελλήνιες είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιουνίου και η πρώτη κάλπη για τις 21 Μαΐου, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των νέων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογική. Σε αυτή την κυβέρνηση αναμένεται να είναι υπουργός Παιδείας η Νίκη Κεραμέως ώστε να εποπτεύσει τη διεξαγωγή των πανελληνίων.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Σπαρτιάτες: Ο γρίφος της έκπτωσης, οι έδρες και οι πιθανές καραμπόλες

Η επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για...

LVMH: Ο Μπερνάρ Αρνό ετοιμάζει τον διάδοχο – Το παρασκήνιο

Τέσσερις δεκαετίες πέρασε ο δισεκατομμυριούχος σήμερα Μπερνάρ Αρνό, εξελίσσοντας...

Ισραήλ: Τι «δουλειά» κάνει ένας πανάκριβος πύραυλος Arrow

Η εφημερίδα Maariv αποκάλυψε πως ο συντονισμός της αναχαίτισης...

Συνάντηση Κασσελάκη – Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου – Τι συζήτησαν

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε στη Νέα...