Εκλογές 2023: Γιατί «κόπηκε» το κόμμα Κασιδιάρη – Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου

Εκτός εκλογικής διαδικασίας τέθηκε το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με απόφαση του Αρείου Πάγου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ψήφους 9 προς 1.

Ως προς το σκεπτικό της απόφασης, όπως μετέδωσε το Mega και η Άννα Κανδύλη, το κόμμα Κασιδιάρη θεωρήθηκε ως «συνέχεια» της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα,  τα μέλη που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος, φαίνεται να βρίσκουν ομοιότητες όσον αφορά τα πρόσωπα, δηλαδή κάποια από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να εντοπίζονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος «Έλληνες».

Ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης αναμένετα να γίνει γνωστό επισήμως, μετά τις 22:00.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου πήρε «πράσινο φως» και θα συμμετέχει κανονικά στις εκλογές

Η πρώτη αντίδραση Κασιδιάρη

«Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους», αναφέρει στην πρώτη του αντίδραση από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου», προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Μου αρέσει να λέω ιστορίες»

Φωτοβολταϊκά: Εκκρεμεί η αυτοπαραγωγή για πολυκατοικίες και επιχειρήσεις...

Κασσελάκης: Ο Κ.Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρεί τον Μπέο ως τον καταλληλότερο όλων;

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

Το περιστατικό της Seajets εγείρει ερωτήματα

Προτού συμπληρωθεί ένας μήνας από το συμβάν του «Blue...

Κόπωση στη Δύση,πρόκληση η ενότητα

Οταν τον περασμένο Μάιο άρχισε η αντεπίθεση των Ουκρανών...

Φωτοβολταϊκά: Εκκρεμεί η αυτοπαραγωγή για πολυκατοικίες και επιχειρήσεις...