Εκλογές 2023: Απορρίφθηκε το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερες ερωτήσεις στο ντιμπέιτ

Η Διακομματική Επιτροπή απέρριψε την πρόταση που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι, που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, να αντικατασταθεί η έκτη ενότητα -που προβλέπει ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών- με μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής αποφάσισε την προσθήκη μιας νέας ενότητας που αφορά στη Νέα Γενιά.

Πλέον επί τάπητος τίθενται οι λεπτομέρειες για το ντιμπέιτ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00 στο Studio 4 του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για αυτό το σκοπό.

Ακόμη, δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη σειρά βάσει της οποίας θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά ενότητα.

Σύμφωνα με τους όρους της τηλεμαχίας, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια ενάμιση λεπτό.

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Η σειρά που θα τεθούν οι ερωτήσεις

Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλλει την τελευταία.

«Ζητάμε η 6η ενότητα να είναι μια ενότητα που δεν θα είναι απλώς δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών χωρίς ερωτήσεις, να είναι μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων» είπε ο Γιώργος Κουβαράς.

«Δεν υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δημοσιογράφων. Συμφωνήσαμε σε όλα. Τώρα αν απαντήσουν οι πολιτικοί, αυτό είναι δική τους υπόθεση» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Μονόλογο ή τοποθετήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πάρα πολλούς σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ας μας δοθεί λίγο παραπάνω χρόνος. Νομίζω ότι πιο ουσιαστικό θα είναι το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι θα το δεχτεί η Διακομματική Ειτροπή» ανέφερε ο Αντώνης Σρόιτερ.

Από την πλευρά της η Ράνια Τζίμα σημείωσε: «Είχαμε μια συνεννόηση εύκολη, σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προσθέσουμε μια θεματική».

«Καθορίστηκε το πλαίσιο ομοφώνως. Είναι σημαντικό για μας να μπορούμε να ρωτήσουμε όλοι όλους. Έχουμε κοινή στάση απέναντι σε αυτό. Ελπίζω να το δεχτεί η διακομματική επιτροπή. Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να το δεχτεί», τόνισε ο Παναγιώτης Στάθης.

«Είναι εύλογο και λογικό να προστεθεί μια θεματική ενότητα ελεύθερης ερώτησης. Δίνει έτσι και περισσότερο χώρο περισσότερο αέρα σε μας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουμε τι θέλουμε και δημιουργεί και συνθήκες ισοτιμίας μεταξύ μας» είπε η Σία Κοσιώνη.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πολωνία: Ο πρωθυπουργός καλεί τον Ζελένσκι «να μην προσβάλει ξανά τους Πολωνούς»

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι προέτρεψε σήμερα τον...

Καναδάς: Στρατιωτική βοήθεια ύψους 452 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Η Οτάβα θα παράσχει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 650...

Κασσελάκης από Μακεδονία: Σκληρή και δύσκαμπτη η φιλοσοφία της ΝΔ

Με περιοδεία σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσε τις...

Βρετανία: Στόχος να απαγορευτεί η πώληση τσιγάρων στην επόμενη γενιά

Ο πρωθυπουργός της ΒρετανίαςΡίσι Σούνακ εξετάζει το ενδεχόμενο να...