Εκλογές 2023: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην υπηρεσιακή κυβέρνηση – Ποια τα νέα ονόματα

Σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου στις 16:00 θα ορκιστεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς. Στο μεταξύ κλείδωσαν τα ονόματα που θα αναλάβουν τα ηνία στα υπουργεία «κλειδιά» της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Δύο στρατηγοί και ένας πτέραρχος θα μετέχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση: Και οι τρεις πρώην ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αναλάβει, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, τα πιο νευραλγικά υπουργεία.

Ήτοι: Υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ. Στο Άμυνας αρχικά προοριζόταν ο Παύλος Αποστολίδης (πρώην αρχηγός της ΕΥΠ), αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε το πλάνο και τοποθέτησαν τον στρατηγό Στεφανή. Στο Προστασίας Πολίτη: Ο στρατηγός ε.α., πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης. Στο Πολιτικής Προστασίας ο πτέραρχος έ.α. υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς. Στο υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορούσαν παρά να τοποθετούσαν έναν έμπειρο πρέσβη (ε.τ), τον Βασίλη Κασκαρέλη.

Οι υπουργοί αυτοί θα παραμείνουν έως τις 25 Ιουνίου, έως τις εκλογές ή μάλλον έως ότου σχηματισθεί νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Έτσι το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, το υπουργείο Παιδείας ο πρώην πρύτανης ΕΚΠΑ Χρήστος Κίττας, ο οποίος είχε διατελέσει υπηρεσιακός Υγείας, το 2012.

Το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται ο Θόδωρος Πελαγίδης (υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας), στο Ανάπτυξης αναλαμβάνει η Ελένη Λουρή, υποδιοικήτρια στην Τράπεζα της Ελλάδος στο διάστημα 2008- 2014, το υπουργείο Τουρισμού η Ιωάννα Δρέττα και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο καθηγητής Νομικής Φίλιππος Σπυρόπουλος

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Succession: Ο Jeremy Strong για το δραματικό τέλος του Kendall

Το Succession τελείωσε αφήνοντας κοινό και χαρακτήρες με μια...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς γνώρισε τον «σταρ» Πίνατ

Τον Απρίλιο του 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκτησε έναν...