Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλαγή του Νίκου Παππά ζήτησε η Εισαγγελέας

Την απαλλαγή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος προτείνει με την πολύωρη αγόρευσή της, που συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η εισαγγελέας της έδρας Ολγα Σμυρλή, για την υπόθεση που αφορά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε υπό πλήρη διαφάνεια και τήρηση όλων των κανόνων νομιμότητας, και εκ μέρους του δικαζόμενου υπουργού και κατά την κρίση της δεν υπήρξε καμία παρέμβαση για ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα που μετείχε στον διαγωνισμό και αναδείχθηκε, ως ένας από τους τέσσερις συνολικά υπερθεματιστές.

Δεν προέκυψε παρέμβαση του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό

Κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψε από μάρτυρες η άλλο αποδεικτικό μέσο οποιαδήποτε παρέμβαση του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό, ενώ τόνισε, ότι το γεγονός ότι τελικά η εταιρεία του γιού του Χρήστου Καλογρίτσα δεν μπόρεσε να προσκομίσει τα χρήματα και να πάρει τελικά την τηλεοπτική άδεια, είναι απόδειξη που κατά την άποψη της «καταρρίπτει το θεμέλιο λίθο του κατηγορητηριου».

«Δεν όφειλε, υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός, ο Νίκος Παππάς να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας»,τόνισε η εισαγγελέας Ολγα Σμυρλή.

Σε ό,τι αφορά στα πολυσυζητημένα ηλεκτρονικά μηνύματα που προσκομίστηκαν στη δίκη από την πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα η κυρία Σμυρλή πρότεινε να μην ληφθούν υπόψη,όπως και η κατάθεση σε βάρος του Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία του Χρήστου Καλογρίτσα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του συγκατηγορουμένου του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι ενεργούσε παρασκηνιακά για να εκτελέσει το σχέδιο δημιουργίας του τηλεοπτικού σταθμού».

Και πρόσθεσε πως με βάση τα στοιχεία «δεν συνάγεται καμία συμφωνία Παππά – Καλογρίτσα για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού. Εξάλλου δεν είναι θέμα τι ζητούσε ο Καλογρίτσας από τον Παππά, αλλά τί πήρε και αν πήρε τίποτα».

Η αγόρευσή της συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη συνολική τοποθέτηση – πρότασή της τόσο για τον πρώην υπουργό, όπως και για το συγκατηγορούμενο τους Χρ. Καλογρίτσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δημοσκοπήσεις: Η πτώση του δικομματισμού, η κυριαρχία Μητσοτάκη

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση (Metron Analysis) που παρουσιάστηκε στο κεντρικό...

Μπάιντεν: Σκόνταψε κι έπεσε κατά την διάρκεια εκδήλωσης – Δείτε βίντεο

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ένα ατύχημα σήμερα...