Εφορία – Τι πρέπει να πληρώσετε μέχρι σήμερα

Μια ημέρα «φορτωμένη» με πληρωμές και υποχρεώσεις είναι η σημερινή για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Έτσι, θα πρέπει να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, την 4η δόση του φόρου εισοδήματος, τον ΦΠΑ 3ου τριμήνου – εάν έχουν «μπλοκάκι»- ενώ, όσοι θέλουν να επανενταχτούν στις 100 – 120 δόσεις θα πρέπει αν πληρώσουν μαζεμένες και τρεις από τις δόσεις της χαμένης ρύθμισης.

Η λίστα με τις υποχρεώσεις

Η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου και θα πρέπει φορολογούμενοι και επιχειρήσεις μα προχωρήσουν στις εξής πληρωμές:

Φόρος εισοδήματος: Τα φυσικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Ήδη καταβλήθηκαν οι τρεις πρώτες δόσεις και σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της τέταρτης δόσης. Η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022. Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο οι φορολογούμενοι που έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα καλούνται να πληρώσουν περί τα 1,75 δις. ευρώ. Επίσης τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλουν, στο ίδιο διάστημα, 950 εκατ. ευρώ.

ΕΝΦΙΑ: Σήμερα θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Εάν για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος επιβαρύνεται φέτος με ΕΝΦΙΑ 1.200 ευρώ, που κανονικά έπρεπε να πληρωθεί σε έξι δόσεις των 200 ευρώ, τότε σήμερα, θα πρέπει να καταβάλει 400 ευρώ. Η τελευταία δόση εξοφλείται τον Φεβρουάριο του 2022. Συνολικά, φυσικά και νομικά πρόσωπα πρέπει να πληρώσουν περίπου 2,5 δισ. ευρώ για ΕΝΦΙΑ.

ΦΠΑ: Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι άλλοι αμείβονται με «μπλοκάκι» θα πρέπει να πληρώσουν σήμερα το ΦΠΑ 3ου τριμήνου που εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ
Επανένταξη στις 100 – 120 δόσεις: Αυτήν την περίοδο «τρέχει» και η διαδικασία επανένταξης στις 100-120 δόσεις για τους πληττόμενους οφειλέτες με την πληρωμή των δόσεων Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου να πρέπει να γίνει σήμερα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«TWD The Ones Who Live»: Ένα επικό love story στη μέση της Αποκάλυψης

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα  τα...

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την απασχόληση συνταξιούχων

Τέθηκε σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα δήλωσης εργασίας για...

«Θολό» τοπίο για την επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία

Διαβεβαιώσεις σχετικά με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλατνίμιρ...

To Conference dream του ελληνικού ποδοσφαίρου

Και κάπου εδώ, μια ενδιαφέρουσα, γλυκιά αναμονή. Εκείνη που...