Δραγασάκης: Ακόμα και δεύτεροι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κυβέρνηση

Την ενδεχώμενο σχηματισμού κυβέρνησης  ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα άφησε ανοιχτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ λάβουν τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αναζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης, αν οι αριθμοί το επιτρέπουν,  ακόμη και εάν είναι δεύτερο κόμμα.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε, ότι θα διαχειριστούμε ενεργητικά τα συνταγματικά μας δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Εννοούμε δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο Attica.

«Εάν μπορώ να εκφράσω το πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου, για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει απορρίψει το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες έντονες φωνές κατά των εκλογών

Αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις ομιλίες και επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του...

Πολάκης κατά Τσακαλώτου: Εσύ φταις Ευκλείδη

Ο Παύλος Πολάκης μετέχει κανονικά, αλλά δεν έχει τοποθετηθεί...

H τουριστική «άνθηση» της Αθήνας και το δίλημμα του Airbnb

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η τουριστική άνοδος...