Δούκας στην ημερίδα του ΠαΣοΚ: «Να δημιουργήσουμε ένα αυτοδιοικητικό κίνημα που θα σπάσει τα στεγανά»

Στην ημερίδα του ΠαΣοΚ και του INSOCIAL για την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα: «Σύγχρονες, βιώσιμες και πράσινες πόλεις» μίλησε απόψε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Πρέπει οι Δήμοι να πατήσουν στα πόδια τους»

Στην παρέμβασή του, ο Χάρης Δούκας επισήμανε ότι «η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να βλέπει την αυτοδιοίκηση ως λάφυρο» και υπογράμμισε: «Πρέπει οι Δήμοι να πατήσουν στα πόδια τους και σε συνεργασία με την κυβέρνηση, την κοινωνία των πολιτών και τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου παραδείγματος άσκησης πολιτικής. Έχουμε μπροστά μας ένα ξεκάθαρο δίλημμα. Από τη μία πλευρά, έχουμε μία συγκεντρωτική πολιτική, που θεωρεί την τοπική αυτοδιοίκηση ως ένα θεσμό ο οποίος δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα και θα βρίσκεται σε μία μόνιμη υποτέλεια. Από την άλλη, βλέπουμε ένα άλλο μοντέλο, το οποίο θεωρεί ότι οι Δήμοι, ως ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης, έρχονται σε απευθείας επαφή με τους πολίτες και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, των ακραίων καιρικών φαινομένων, της ανασφάλειας και της ενεργειακής φτώχειας. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ενδυναμώσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, να της δώσουμε αρμοδιότητες και πόρους».

«Οι εκλογές της ΚΕΔΕ χρυσή ευκαιρία για να παρουσιάσουμε μια άλλη πρόταση»

Αναφερόμενος στις επόμενες εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο Χάρης Δούκας τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι μία χρυσή ευκαιρία να παρουσιάσουμε μία άλλη πρόταση. Μία πρόταση ευρείας αποδοχής, ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική, σύμφωνα με τις αρχές με τις οποίες όλοι συμφωνούμε, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Πολλοί λένε ότι δεν έχουμε τους συσχετισμούς, αλλά εάν έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα και μία δυνατή ατζέντα, με τη στήριξη του ΠαΣοΚ, έχουμε χρέος και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοδιοικητικό κίνημα, το οποίο θα σπάσει τα στεγανά, θα σπάσει αυτόν τον γυάλινο τοίχο και θα δημιουργήσει νικηφόρες συνθήκες. Είμαι σίγουρος ότι όλοι εδώ μαζί μπορούμε να υπηρετήσουμε αυτόν τον στόχο».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Jimmy Kimmel: Ο βαρετός «ισορροπιστής» των Όσκαρ

Ο Jimmy Kimmel ήταν έτοιμος να χαλαρώσει τον κόμπο...

Δούκας: Δεν αποτύχαμε στην ΚΕΔΕ – Το στοίχημα και το πρόβλημα των δήμων

Στο εκλογικό αποτέλεσμα στην ΚΕΔΕ αλλά και τα στοιχήματα...

Τρ. Πειραιώς: Tα σενάρια για την τιμή του placement – Τα πρώτα μηνύματα

Ισχυρό ήταν, όπως αναμενόταν, το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών...

Πορτογαλία: Κατασχέθηκαν 1,3 τόνοι κοκκαΐνης – Που ήταν κρυμμένοι

Η πορτογαλική αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 1,3 τόνους κοκαΐνης...

Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος στο ΥΠΕΣ για τα Ασημακοπούλου leaks

Στις καταγγελίες που έχουν κάνει Έλληνες του εξωτερικού κατά...