Δημοσκόπηση Reuters: Το 55% των Αμερικανών εγκρίνει τις πρώτες 100 ημέρες Μπάιντεν

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εγκρίνουν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μετά από σχεδόν 100 ημέρες στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos, ένα επίπεδο στήριξης που ποτέ δεν πέτυχε ο προκάτοχός του, Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ.

Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη σε πανεθνικό επίπεδο και συμμετείχαν 4.423 ενήλικες μεταξύ 12 έως 16 Απριλίου, διαπιστώθηκε ότι το 55% ενέκρινε την απόδοση του Μπάιντεν στον προεδρικό θώκο, ενώ το 40% τηξν απέρριψε, με το υπόλοιπο 5% να δηλώνει αβέβαιο για την επιλογή του.

Ο Μπάιντεν έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά έγκρισης για τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, με το 65% να υποστηρίζει τους χειρισμούς του. Τον Ιανουάριο, μόλις το 38% ενέκρινε τις ενέργειες του Τραμπ στην υγειονομική κρίση. Το 90% των Δημοκρατικών, το 61% των ανεξάρτητων και το 39% των Ρεπουμπλικανών δήλωσαν ότι ενέκριναν τη διαχείριση του Μπάιντεν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ένας στους δύο (52%) Αμερικανούς δήλωσε επίσης ότι έμεινε ικανοποιημένος από τους χειρισμούς του Μπάιντεν στην οικονομία και το 53% απάντησε το ίδιο για τον αντίκτυπο της πολιτικής του στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες και στις δύο περιπτώσεις κατέγραψαν άνοδο μερικών ποσοστιαίων μονάδων υψηλότερα από τις αντίστοιχες επιδόσεις του Τραμπ κατά τον τελευταίο μήνα στο γραφείο.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν δέχθηκε την ισχυρότερη κριτική στον τομέα της μετανάστευσης, και απέναντι στα «καραβάνια» μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού: το 42% των Αμερικανών ενέκρινε την πολιτική του αλλά το 49% την απέρριψε.

Οι Αμερικανοί υποστήριξαν γενικά και τη στάση του Μπάιντεν για το περιβάλλον και κατά των φυλετικών διακρίσεων, με το 54% και το 51% να εγκρίνει την πολιτική του, ποσοστά που είναι ρεκόρ μέχρι στιγμής, αντίστοιχα.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τι κρύβει η ανακύκλωση των προκλήσεων από τον Ερντογάν

Τη βεντάλια των προκλήσεων ανάλογα με την περίσταση επιλέγει...

Πληθωρισμός: Στο 9% στην Ελλάδα, στο 10% στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο

Στο 9% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Νοέμβριο...