Δημοσκόπηση ALCO: Πού διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Πάνω από 20 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη  νέα δημοσκόπηση, καταγράφοντας συγκεκριμένα ποσοστό 39,5% έναντι 18,4% που συγκεντρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Συγκεκριμένα, η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα βρίσκεται πλέον στις 21, 1 μονάδες.

Το ΠαΣοΚ ως τρίτο κόμμα καταγράφει με οριακές απώλειες συγκεντρώνοντας 10,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ  το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,8%. Ακολούθως η Ελληνική Λύση στο 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,3%, η Νίκη στο 2,8% , το ΜεΡΑ25 στο 2% και οι Σπαρτιάτες στο 2,1%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου που κάνει η ALCO, η ΝΔ θα κινηθεί μεταξύ 39,8% έως 43.8% , ο ΣΥΡΙΖΑ από 17,8% έως 21,8% και το ΠΑΣΟΚ από 10,2% έως 13,2%. Από 6,4% ως 8,4% είναι η εκτίμηση ψήφου για το ΚΚΕ, από 2,8% ως 4,4% η Ελληνική Λύση, από 2,7% ως 4,3% η Πλεύση Ελευθερίας, το ΜεΡΑ25 από 1,6% ως 2,4% και οι Σπαρτιάτες από 1,6% ως 2,3%.

Είναι ενδιαφέρον ότι οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους δηλώνουν πολύ ή αρκετά βέβαιοι για την ψήφο τους – και μάλιστα, μόλις το 81% αναφέρει ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα που επέλεξε στις εκλογές του Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά την είσοδο στη Βουλή, η ALCO εμφανίζει την Ελληνική Λύση και την Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστά μεγαλύτερα του 3% στην πρόθεση ψήφου – οπότε έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, με τη Νίκη να εμφανίζει επίσης σημαντικές πιθανότητες να μπει στη Βουλή.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόλου συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη

Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών...

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εποχή Κασσελάκη

Ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε και...

ΠαΣοΚ: Δυο γραμμές για την αντιμετώπιση Κασσελλάκη

O Νίκος Ανδρουλάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή...