Δημοσκόπηση Alco: Με ποιο κριτήριο επιλέγουν κόμμα οι ψηφοφόροι

Η εκλογική μάχη για τις κάλπες της 21ης Μαΐου είναι αμφίρροπη, καθώς η απόσταση που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή, την ώρα που το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα το κόμμα που θα ψηφίσει να είναι αρκετά μεγαλύτερο από τη μεταξύ τους διαφορά.

Η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha αναζήτησε τα στοιχεία που θα κρίνουν την επιλογή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Ειδικότερα, όπως απάντησαν οι 1.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, το 28% θα επιλέξει σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες των κομμάτων, το 25% κρίνοντας από την ιδεολογία του, το 15% θα επιλέξει κάποιον που δεν θα έχει σχέση με τη διαφθορά, το 14% μετά τη σύγκριση των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, το 9% βάσει του αρχηγού του κόμματος και το 4% κρίνοντας από τους υποψήφιους βουλευτές.

Πόσο πειστικά είναι τα κόμματα

Αναφορικά με το πόσο πειστικές είναι οι προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, το 10% απάντησε «πολύ», το 21% «αρκετά», το 21% «λίγο», ενώ το 41% «καθόλου».

Αντίστοιχα για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 4% απάντησε «πολύ», το 15% «αρκετά», το 26% «λίγο» και το 47% «καθόλου».

Στο ερώτημα αν εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική με εκείνη της διακυβέρνησης 2015 – 2019 ή αν έχει αλλάξει, το 65% απαντά ότι θα εφαρμόσει «ίδια», το 26% ότι «έχει αλλάξει», ενώ το 9% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 97-85: Το 10/10 με υπογραφές Μήτογλου και Ναν

Ο Παναθηναϊκός απέφυγε το «χαρακίρι» και νίκησε 97-85 τον...

Άννα Ντουντουνάκη: Χρυσή στα 50μ πεταλούδα του Ευρωπαϊκού 25άρας

Ακόμη μία πρωτιά, ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση για την...

Απόστολος Παπαστάμος: «Χάλκινος» στα 400μ μικτή με σούπερ κούρσα

Με επίδοση που συνιστά πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των...

Γρανάδα – Μπιλμπάο: Οπαδός πέθανε στο γήπεδο

Το παιχνίδι μεταξύ της Γρανάδα και της Μπιλμπάο για...