Δημήτρης Αβραμόπουλος: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν οι «ασυμβίβαστες» συναντήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από τις κινήσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως στελέχους της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι και τις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Έρικ Μαμέρ, ο πρώην Επίτροπος είχε επαφές με διάφορους επιτρόπους τον Νοέμβριο του 2021.

«Σημειώνουμε ότι επισκέφτηκε διάφορους επίτροπους, τουλάχιστον στις ημερομηνίες 15 έως 17 Νοεμβρίου 2021. Για αυτό που οι επίτροποι περιγράφουν ως σύντομη επίσκεψη αβροφροσύνης σε πρώην συναδέλφους και αφορά τις Επιτρόπους Ίλβα Γιόχανσον και την Στέλλα Κυριακίδου» τόνισε ο Μαμέρ.

«Ιδιωτικές συναντήσεις»

Την ίδια ώρα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο «καίει» και δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euobserver.

Σύμφωνα με αυτό, ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας το διάστημα που αμειβόταν από τη ΜΚΟ Fight Impunity, έβλεπε αξιωματούχους, κάτι που θεωρείται ασύμβατο με την ιδιότητα που κατείχε.

«Απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, σε καμία από αυτές τις συναντήσεις, δεν εκπροσωπούσε τη ΜΚΟ για την οποία είχε ζητήσει εξουσιοδότηση δραστηριότητας μετά την εντολή του, ούτε συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την εν λόγω ΜΚΟ» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν.

Όπως υπογράμμισε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε επίσης συναντήσει κατά καιρούς πρώην συναδέλφους για ιδιωτικές υποθέσεις.

Οι επαφές Αβραμόπουλου

Σύμφωνα με τον Έρικ Μαμέρ ο κ. Αβραμόπουλος συνάντησε τις κυρίες Γιόχανσον και Κυριακίδου πριν από ένα χρόνο, ενώ ήταν στέλεχος της ΜΚΟ «Fight Impunity».

Υπενθυμίζεται ότι η Ίλβα Γιόχανσον είναι η επίτροπος που έχει επιτεθεί στην Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στο Qatargate προκαλώντας αίσθηση με την γλώσσα που χρησιμοποίησε.

«Ντροπή σου. Ντροπή σου που πρόδωσες την εμπιστοσύνη μας, την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων που περίμεναν να μάχεσαι για τα δικά τους συμφέροντα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Γιόχανσον από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ενώ η Στέλλα Κυριακίδου είναι η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

Απάντησε με φωτογραφίες

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέβασε φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει στο Twitter με τις επιτρόπους.

«Η θέση μου στη ΜΚΟ δεν απαιτούσε ποτέ καμία δραστηριότητα λόμπι προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αλλά μάλλον εκστρατείες υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης, όπως για παράδειγμα δημοσίευση άρθρων» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρώην επίτροπος.

Είναι χαρακτηριστικό πως η επιστολή του Αβραμόπουλου απευθύνεται στο ίδιο στέλεχος, στο οποίο είχε χορηγήσει τον φάκελο για την απασχόλησή του στη «Fight Impunity» και την είχε εγκρίνει τον Φεβρουάριο του 2021, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής Ηθικής της Κομισιόν τον Δεκέμβριο του 2020.

«Βρίσκομαι στο επίκεντρο των ερευνών επειδή ήμουν ο μόνος για ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών πληρωνόταν. Τότε είχα δηλώσει στην Επιτροπή και το ποσόν. Και στις αρχές του 2022 παραιτήθηκα, έναν χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Ποτέ δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι» είχε δηλώσει ο κ. Αβραμόπουλος.

Συνεχίζεται η έρευνα

«Η Επιτροπή απευθύνει επιστολή στον πρώην Επίτροπο Αβραμόπουλο, ώστε να λάβουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σεβάστηκε τους όρους που ορίζονται στη θέση του» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Έρικ Μαμέρ.

Την ίδια ώρα ο πρώην επίτροπος λέει πως η δική του έρευνα αφορά αν σεβάστηκε τους όρους συμμετοχής του στην ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

1η Απριλίου 1955: Ο ξεσηκωμός της Κύπρου – Η πρώτη προκήρυξη της ΕΟΚΑ

Έμοιαζε σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ποιος αλήθεια θα μπορούσε να...

Δώρο Πάσχα: Πότε και ποιοι θα το λάβουν

Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών...

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: «Τιτανομαχία» με φόντο τον τίτλο του Κυπελλούχου

Και τώρα οι δύο τους…Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται απόψε...

ΠαΣοΚ: Στα ψηφοδέλτια δύο μεταγραφές από ΝΔ

Δύο μεταγραφές από τη ΝΔ έκανε τις τελευταίες μέρες...