Διαγωνισμός σεναρίων για την επέτειο του 1821

Πανελλήνιο διαγωνισμό επετειακού χαρακτήρα έχει εδώ και λίγο καιρό προκηρύξει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκειμένου να τιμήσει τα διακόσια χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης, ο διαγωνισμός θα αφορά πρωτότυπα σενάρια για ταινίες μικρού μήκους με θέμα το 1821, είτε  εποχής, είτε σύγχρονα. Αυτό σημαίνει ότι η ιστορία των σεναρίων μπορεί να  διαδραματίζεται σε οποιαδήποτε περίοδο που μεσολάβησε ανάμεσα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι τις μέρες μας. Θα πρέπει όμως, με κάποιον τρόπο, η ιστορία  να συνδέεται όχι απαραίτητα με τη χρονολογία κήρυξής του Αγώνα της Παλιγγενεσίας αλλά με την ουσία του.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν συμμετοχή από την μέχρι την 15η Μαΐου 2021, ακολουθώντας τα παρακάτω δύο, άκρως σημαντικά, βήματα:

>Η κατοχύρωση σεναρίου να πραγματοποιηθεί στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Σενάριο μικρού μήκους Πρωτότυπο), στη διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplaysregistration/

>Με τον κωδικό κατοχύρωσης θα πρέπει αμέσως μετά να δηλωθεί η συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (1821 – 2021 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σεναρίου της Ε.Σ.Ε. για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση) στηνδιεύθυνση  https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με έναν κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού  στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Για πλήρη ενημέρωση ωστόσο και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο της Ενωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Αλέξανδρος Κακαβάς.(kakavasese@gmail.com).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ιταλία: Ποιο εμβόλιο θα κάνουν άστεγοι και μετανάστες

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.197 περιστατικά κορωνοϊού...

Μαριέττα Γιαννάκου: Στο νοσοκομείο η πρώην υπουργός

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Μαριέττα Γιαννάκου,...

Παγκόσμια συμφωνία για την τιμή άνθρακα προτείνει το ΔΝΤ

Λεπτομερή πρόταση για την κλιμάκωση της παγκόσμιας τιμολόγησης άνθρακα...

Τουρκία: Σχεδιάζει να στείλει ρόβερ στη Σελήνη έως το 2030

Η Τουρκία έχει φιλόδοξα διαστημικά σχέδια και φαίνεται πως...

Όλα τα γκολ και οι φάσεις από τον θρίαμβο της Γερμανίας

Τους Γερμανούς δεν πρέπει να τους ξεγράφεις ποτέ. Αυτό...