Διαδικτυακή συζήτηση για την ελληνική γλώσσα & τον πολιτισμό στο πανεπιστήμιο του Οχάιο

Τον πολιτισμό και την εκπαίδευση στην ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει ως θέμα η ψηφιακή συζήτηση που διοργανώνει η «Capital Link» την Τετάρτη, 7 Απριλίου, στις 19.00 το απόγευμα.

Η διαδικτυακή εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της ίδρυσης της έδρας «Μιλτιάδη Μαρινάκη» για τη Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στο αμερικανικό πολιτειακό πανεπιστήμιο του Οχάιο και της ανάληψης καθηκόντων από τον πρώτο καθηγητή του τμήματος, Γιώργο Αναγνώστου.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την συμμετοχή και την ομιλία τους ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, καθώς και διακεκριμένα πρόσωπα της ελληνικής ομογένειας.

Με στόχο να διατηρηθεί η πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση για τη νεότερη Ελλάδα στο εξωτερικό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ως βασικός δωρητής με την συμβολή της τοπικής ελληνικής κοινότητα και του OHIO Hellenic PAIDEIA, ολοκλήρωσαν έναν νέο κύκλο χρηματοδότησης, προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος νεοελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διακοπεί.

Η έδρα ελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, πήρε το όνομά της από τον εκλιπόντα Μιλτιάδη Μαρινάκη ο οποίος ενέπνευσε στον γιο του, Βαγγέλη Μαρινάκη, την αγάπη για τον συνάνθρωπο και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος για την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό.

Στο webinar θα μιλήσουν και επιφανείς καθηγητές που διδάσκουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια τη μητρική μας γλώσσα, τον πολιτισμό και συνεργάζονται στενά με την τοπική ελληνική κοινότητα για την ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς και των Αμερικανών φοιτητών με τη χώρα μας.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν με εγγραφή σας στην ιστοσελίδα της «Capital Link».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ρωσία – Τουρκία: Σφραγίζουν με… βόμβες τη συμμαχία τους

Πόσο μοιάζουν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ...

Αργεντινή – Μεξικό (2-0): Μέσι όπως μας αρέσει

Μια στιγμή χρειάστηκε ο Λιονέλ Μέσι για να στείλει...

Ουκρανία: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη του πολέμου

Εδώ και περίπου οκτώ μήνες, η Ουκρανία βρίσκεται σε...