Δένδιας: Συνάντηση με Μπέρμποκ για τουρκικές προκλήσεις, Βαλκάνια και διμερείς σχέσεις

Στη Γερμανία βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, με οικοδεσπότη την ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διαδικασία του Βερολίνου αποτελεί πρωτοβουλία διακυβερνητικής συνεργασίας που εγκαινιάσθηκε το 2014 και αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια  και στην υποβοήθηση της ευρωπαϊκής τους προοπτικής, δίδοντας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο ο Δένδιας αναμένεται να έχει συνάντηση με την γερμανίδα ομόλογο του, Αναλένα Μπέρμποκ, με την ατζέντα να έχει πρώτο θέμα τα Βαλκάνια, ωστόσο επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τόσο η επίσκεψη του ΥΠΕΞ στην Ουκρανία όσο και το μεγάλο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

«Όπως είναι γνωστό, ιστορικά, η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και παίζει πάντοτε έναν ιδιαίτερα ενεργητικό ρόλο, ώστε αυτή η προοπτική να εκπληρωθεί. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στα Βαλκάνια» ανέφερε ο Δένδιας σε δήλωση του προσερχόμενος στη Σύνοδο.

Απαραίτητη η ενημέρωση της Μπέρμποκ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δένδιας επεσήμανε ότι η Αναλένα Μπέρμποκ «κατά την παρουσία της και στην Αθήνα, αλλά οφείλω να πω και στην Άγκυρα, τοποθετήθηκε με απόλυτη σαφήνεια και με μια στέρεη ευρωπαϊκή θέση, βασισμένη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες». Σημείωσε δε ότι είναι απαραίτητο η Γερμανίδα ΥΠΕΞ «να έχει μια διαρκή ενημέρωση, όπως και όλοι οι άλλοι Υπουργοί της ΕΕ, για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και πώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Κάτω από το 3,7% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρούνται οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων...